BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

12.10.09

CORRELLENGUA D'ESPLUGUES: EXPOSICIÓ I PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "CENT ANYS D'ESTELADA"


Dissabte 17 d’octubre, dins del marc del Correllengua d’Esplugues, al casal Robert Brillas, s’inaugurarà l’exposició Cent anys d'estelada que, a través d’11 plafons, fa un repàs de la història de la bandera de combat catalana des de que Vicenç Ballester la va dissenyar al 1908.
Durant tot el dia 17 es podrà visitar al Casal de Cultura i, a partir del dilluns dia 19 i fins a final de mes, l’exposició romandrà oberta al local de l’Espluga Viva, C. Eduard Toldrà, 23, d’Esplugues.

Coincidint amb la inauguració de l’exposició, al mateix Casal de Cultura, a les 12.30 h, es farà la presentació del llibre Cent anys d'estelada. Un segle d’iconografia independentista. El llibre està dedicat a la memòria dels veterans lluitadors Francesc Espriu i Fivaller Seras, que van ser presents a la inauguració i la cloenda de la Comissió del centenari de la bandera de combat independentista . Aquest recull històric, amb un interessant contingut documental i gràfic, ha estat editat per Cim Edicions com a cloenda de la campanya que ha recuperat la història i els orígens de l'estelada, i especialment la figura del seu creador, V.A. Ballester.
Aquest homenatge a l'estelada està coordinat i dinamitzat per la Comissió del Centenari de l’Estelada, prologat per Toni Strubell i Trueta i editat per Cim Edicions. Un llibre que a través de les seves 180 pàgines mostra fotografies (moltes d’elles inèdites), documents, publicacions, cartells, fulls volants, segells, insígnies… i ens porta cent anys enrere des de la primera imatge de la bandera independentista catalana fins arribar als nostres dies.

El llibre serà presentat per en Jordi Quera (editor) i Joan Marc Passada (Comissió del Centenari).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada