BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

27.3.11

NOU BARRIS... UNA GRAN EXPERIÈNCIA I UN 11,27% DE PARTICIPACIÓ (i 3)

El pastor nigerià de l’Església Evangèlica que es va endur propaganda per repartir-la entre els seus feligresos, tots ells africans, i que ens va dir que els recomanaria que participessin a la consulta.

Un xicot d’Estats Units que, amb un català gairebé perfecte, ens argumentava el seu vot negatiu d’aquesta manera: “No vull que el meu fill, en un futur, hagi de fer el servei militar.” Davant del nostre astorament ens remarcava: “quan sigueu independents, el primer que haureu de fer serà estructurar un exèrcit que, si més no en un principi, haurà de ser amb servei obligatori. No vull que el meu fill hagi de passar per això.”

El marroquí que feia de traductor amb els seus companys, que no entenien un borrall ni de castellà ni de català, però que finalment acabaven participant en la consulta.

Alguna, ben poques, de negativa. Una noia jove, espanyola, potser de procedència andalusa, que afirmava “odiar Catalunya” i que només s’estava aquí “porqué no tenia más cojones..(sic).” I que, més que irritar-nos, ens feia pensar en com és possible odiar un país... més encara, com es pot odiar el lloc on, un dia rere l'altre, has de viure i compartir.

El resultat final de la jornada no sempre és el que més importa. No obstant això, cal destacar les dades del 26M a Nou Barris. Al llarg del dia, es van recollir 14.118 vots que representen un 11,27% del cens total de ciutadans amb dret a vot del districte.

Els voluntaris i voluntàries d’Esplugues decideix vam ser uns més dins del prop d’un centenar de fora de Barcelona que ens vam desplaçar fins a Nou Barris per col•laborar en aquesta jornada.

Al vespre, prop de les 9, tornàvem a Esplugues. Una mica cansats... però satisfets per la feina feta. Encantats d’haver conegut gent com la Maria i el Josep, incansables voluntaris que porten mesos treballant a Nou Barris. Contents d’haver pogut compartir amb ells aquesta jornada a peu de carrer, amb contacte constant amb la gent de Ciutat Meridiana.

I amb un convenciment... només el treball col•lectiu des de la base –amb la complicitat dels polítics que s’hi apuntin- serà el que ens conduirà a l’assoliment d’un Estat propi.

La propera cita el 10 d’abril a Barcelona. Si vols continuar treballant per al país amb Esplugues decideix, ja ho saps, apunta’t per fer de voluntari/voluntària el proper diumenge 10 d’abril.

Et quedaràs a casa?

2 comentaris:

  1. En tant que noubarrienc us vull donar les gràcies pel que vareu fer el dissabte 26 de març. Us puc dir que no hi ha cap precedent d'una cosa semblant al nostre Districte. Soc del barri de Roquetes, sortir als carrers de Nou Barris i veure tantes taules-paradetes plenes de bona gent d'arreu demanant a la gent de participar i donar la seva opinió va ser bonic i emocionant. Gràcies

    ResponElimina
  2. Gràcies a vosaltres per deixar-nos participar de l'experiència.

    Bona feina!

    ResponElimina