BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

22.2.11

TV3 AL PAÍS VALENCIÀ. UNA HISTÒRIA DE SUPERVIVÈNCIA (4. PP i PSOE)

A mitjans de 1996, Eduardo Zaplana obté la presidència de la Generalitat valenciana per al PP. A partir d’aquell moment s’engega una política de discriminació del valencià que es pot observar clarament en l’important descens que pateix l’ús del català en les emissions de Canal 9.

ACPV denúncia públicament aquest descens en l’ús de la llengua, amb la presentació de dades estadístiques de la política lingüística del PP, clarament a la baixa, pel que fa a les emissions del Canal 9.

La lluita entre el govern valencià del PP i ACPV és dura i sense treva: campanyes per l’augment del català a Canal 9; interferències contínues de les emissions de TV3 per part de tècnics adscrits al departament de difusió del canal autonòmic valencià; querella d’ACPV contra els gestors del canal valencià i contra el mateix president Eduardo Zaplana... Finalment, l’any 1997 s’estableix un acord entre la Generalitat valenciana governada pel PP i ACPV en què es garantia la quota de valencià al canal autonòmic.

L’any 2006, la freqüència digital en què emetia TV3 torna a ser interferida per un nou canal de televisió: la Sexta. El llavors ministre d’Indústria, senyor José Montilla, havia concedit a la nova cadena televisiva les freqüències per les quals es rebia el senyal de TV3 al País Valencià. Per tal de solucionar el conflicte, el mateix José Montilla fa una promesa a ACPV: les emissions de TV3 (–i també dels canals complementaris, com el canal 33, el 3/24 i el canal 300) es podran veure mitjançant la Televisió Digital Terrestre (TDT).

Arribem al mes de març de 2007; ens trobem a un mes escàs de la commemoració dels 300 anys de la batalla d’Almansa (25 d’abril de 1707) i a dos mesos de les eleccions a la Generalitat Valenciana. El PP amenaça d’expedientar ACPV amb una sanció d’un milió d’euros si segueix emetent el senyal de TV3 al País Valencià. L’acte amenaça amb el tancament dels repetidors instal•lats al mont Bartolo (Plana Alta), a la serra de Perentxissa (Horta Oest), a Montdúver (Safor) i a la serra de Carrasqueta (Alacantí).

A partir d'aquí, els fets se succeeixen de manera vertiginosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada