BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

9.7.10

LA CAL PEL DRET A L'AUTODETERMINACIÓ

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL) titlla d’"inacceptable" la sentència de l’Estatut emesa pel Tribunal Constitucional, que anul·la catorze articles i en reinterpreta vint-i-set més. Més enllà de restar qualsevol tipus de legitimitat a un tribunal partidista que no respecta la voluntat popular, l’entitat denuncia que el dictamen impedeix, entre d’altres coses, la normalització social del català tenint en compte que no podrà ser la llengua “preferent de les administracions públiques i dels mitjans de comunicació públics de Catalunya”. La CAL considera que el dictamen és un nou atac a la sobirania del poble català que avala la seva oposició al text després de les modificacions que va patir en la seva aprovació al Congrés.

La CAL s’adhereix a la manifestació unitària convocada per Òmnium el proper 10 de juliol a Barcelona i emplaça la ciutadania a mobilitzar-se en defensa del dret a decidir i de la dignitat de la nació catalana. Un acte que ha de servir, a parer de l'associació, per posar de manifest que la societat civil vol endegar un nou procés cap a la plena sobirania dels Països Catalans un cop s'ha constatat que la via autonomista està esgotada.

La CAL d'Esplugues s'afegeix a la convocatòria de la plataforma Esplugues decideix i anima a tots els seus socis i simpatitzants a participar en la manifestació unitària. Ens trobarem el proper dissabte 10 de juliol, a les 17h, davant de l'ajuntament, per anar tots junts a la manifestació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada