BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

8.7.10

CAL PARLAR DE LLENGUA: SALVADOR ESPRIU

Dijous 8 de juliol, a les 22h en directe per ETV Llobregat, el programa CAL parlar de llengua recordarà la figura i l'obra de Salvador Espriu, de qui, enguany, es commemora el 25è aniversari de la seva mort.

I em perdo I sóc, sense missatge, sol,
enllà del cant, enmig dels oblidats
caiguts amb por, només un somni fosc
del qui sortí dels palaus de la llum

El 22 de febrer de 1985, ara fa poc més de vint-i-cinc anys moria Salvador Espriu, el gran poeta de Catalunya. La seva gran obra reflecteix temes com: la pàtria, el record, el pas del temps el cansament i la solitud, la mort, Déu...

L’obra de Salvador Espriu, tant poètica com narrativa és immensa. Es va donar a conèixer com a excel•lent narrador amb obres com El Dr. RIP i Laia. Més endavant, va començar la seva gran obra poètica amb Cementiri de Sinera, El caminant i el mur, Final de laberint, La pell de brau, Llibre de Sinera, Setmana Santa... Són de destacar també la peça teatral Primera història d´Esther i el recull de proses Les roques i el mar, el blau ... Va ser proposat diverses vegades al Premi Nobel de literatura.

El programa CAL parlar de llengua vol recordar la figura de Salvador Espriu i la seva obra. Per fer-ho comptarem amb dos convidats d’excepció:

Sebastià Bonet. És professor titular del Departament de Filologia Catalana des de l’any 1997. Els seus treballs se situen, bàsicament, en tres camps: el de la sintaxi, el de la gramatografia, especialitzat en l’obra de Fabra, i el de l’estudi de l’obra de Salvador Espriu. Entre altres, ha tingut cura de l’edició crítica de Primera història d’Esther

Montserat Caba. Directora del Centre de Documentació i Estudi Salvador Espriu, creat l’any 1987 amb l’objectiu de contribuir a la conservació, difusió i promoció del llegat literari de l’escriptor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada