BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

20.6.09

ÓN ÉS L'INDEPENDENTISME PARLAMENTARI?

Ens ho vèiem venir... En el fons ho sabíem: La Mesa del Parlament de Catalunya va acordar, per unanimitat de tots els seus components, no admetre a tràmit la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que volia forçar la cambra a debatre sobre la convocatòria d’un referèndum d’autodeterminació per al setembre de 2010. Els motius? Segons la Mesa, la ILP és inconstitucional i antiestatutària i el Parlament no té competències per tractar sobre aquesta qüestió. La proposta va ser presentada per la plataforma Deumil.cat amb el suport de més de 50.000 signatures.

Anem a pams... Grups representats a la Mesa: CiU, PSC, ERC i IV. Tres d’aquests grups tenen reconegut el dret d’autodeterminació en els seus propis estatus. Un d’aquests grups es declara independentista i es proclama l’única força parlamentària que defensa la independència de Catalunya.

Fa pocs mesos, alguns dels representants d’aquests partits van donar els corresponents cops de colze per sortir a les fotografies de la manifestació de 10.000 a Brussel·les per –ironies de la vida!- l’autodeterminació.
Resulta kafkià –com diu la nota de premsa emesa pels promotors de la ILP- que siguin els mateixos partits que diuen defensar el dret d’autodeterminació els que s’emparin precisament en la Constitució espanyola per rebutjar la ILP presentada per Catalunya Estat Lliure i 10.000 en xarxa per l’autodeterminació. Resulta paradoxal que un partit independentista com ERC utilitzi com a argument per oposar-se a la ILP la mateixa Constitució que, en declaracions dels propis dirigents del partit, ens oprimeix com a poble.

Votar l’autodeterminació no és legal... i doncs, que us pensàveu! És d’una “ingenuïtat” pròpia nomes dels infants o dels ximples pensar que el dret a decidir lliurement el nostre futur com a país ens vindrà avalat per les lleis de l’Estat que, des de fa més de 300 anys, vol impedir precisament aquest futur en llibertat.

Pretendre que ens creguem que podem aconseguir la independència de manera “legal”, entenent aquesta legalitat com la que ens ve imposada per les lleis que emanen del parlament i del govern espanyols, és voler que combreguem amb rodes de molí. Pretendre que ens creguem que amb la Llei de consultes populars s’hauria admès a tràmit la ILP, quan aquesta llei mai ens permetrà un referèndum per l’autodeterminació, és voler enganyar-nos i, el que és pitjor, és pensar que podem ser enganyats.

Convocar un referèndum per l’autodeterminació no és, doncs, “legal”. Els nostres representants veiem que sempre estaran al costat de la “legalitat” en forma de lleis espanyoles. Caldrà tenir-ho en compte a l’hora de les votacions per què...

Em podeu dir on és l'independentisme parlamentari?

1 comentari:

  1. Peix al cove, pluja fina, demanar que ens deixin parlar la nostra llengua en institucions on per entrar s’ha de prometre respectar les seves normes, demanar el concert econòmic... evidentment avui l’independentisme és extraparlamentari. No es pot combatre un estat, especialment un amb aquests dèficits democràtics, respectant les normes d’aquest estat. La resta són xerrameques autonomistes.

    ResponElimina