BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

21.6.09

LES CUP AL PARLAMENT?

Les CUP estan avui prenent la decisió sobre si es presenten o no a les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

Les dues ponències que es presenten avui a l’Assemblea nacional a Girona recullen les diferents sensibilitats que es mouen a dia d’avui dins de les CUP. La primera respon a la idea que des de l’àmbit municipal no es poden introduir propostes polítiques que ens permetin avançar en el procés d’independència. La segona, considera que encara no és el moment de fer el salt al Parlament català. Creuen que és més important consolidar les CUP arreu del territori i que la prioritat es troba en les eleccions municipals de 2010.

No sóc militant de les CUP (encara que ho vaig ser en la seva primera etapa en la dècada dels 90), però si d’alguna manera pogués influir en els més de 400 militants que avui es troben reunits a Girona, els diria que no tinguin pressa, que madurin, que penetrin més encara dins la societat, que enforteixin més encara el món local i que més endavant, si cal, ja faran el següent pas.

Crec que les CUP estan fent una feina importantíssima a nivell local. De fet, no és ni més ni menys que aquella feina en la qual creiem (alguns hi continuem creient) molts des que finalment vam anar a parar a ERC. La feina de base, la feina que enforteix l’independentisme partint dels nuclis més petits i alhora més populars.

Entenc que molta gent de les CUP estigui frisant per poder portar la seva política al Parlament català. Ho entenc, però també us diria que la gran majoria sou joves i que aquest és un dels bagatges més importants de què disposeu. No hi ha pressa. En el seu moment, caldrà disposar de gent molt ben preparada per passar de la política municipal a la política nacional. I si quan el moment arribi, disposeu d’un suport local important tot anirà caient pel seu propi pes.

Decidiu el que decidiu, endavant i molt bona feina!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada