BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

2.6.09

LA "NOSTRA" I ELS "NOSTRES" (1)

Si no aneu amb compte,
els mitjans de comunicació us faran odiar els oprimits i estimar els opressors
Malcom X

Increïble...

Quan més voltes li dono més aberrant em sembla la decisió de la CCMA d’impedir que el senyal de TV3 arribi a les Illes.

Avui, Vicent Partal escriu un article a Vilaweb (no se'l perdeu!) que posa el dit a la nafra. El títol ja ho diu tot: Sort que són “dels nostres”. Perquè són “els nostres” els que fet aquesta barrabassada; l’atac no ens ve de fora, sinó que és una conxorxa entre els governs de Catalunya i de les Illes, entre els governs de “progrés”, entre governs d’esquerra... entre governs fidels al PSOE.

Perquè aquesta és la crua realitat que molt bé reflecteix Partal en el seu article: "quan el govern tripartit va arribar al poder a Catalunya, TV3 es veia de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i era la cadena de referència del Principat, igual que Catalunya Ràdio era la cadena de referència radiofònica. El balanç actual és radicalment diferent i “la nostra” ha deixat de veure’s a la Catalunya Nord, a bona part del País Valencià i ara, també, a les Illes. "

I aquesta ha estat una decisió de la CCMA, en què els alts càrrecs són nomenats pel Parlament de Catalunya. Una decisió que és impossible que s’hagi dut a terme sense tenir el beneplàcit del govern, també amb el d’ERC. Una nova taca que recau sobre l’abans immaculada camisa republicana. No si valen ara, doncs, les declaracions grandiloqüents dels líders del partit. La realitat només és una: TV3 ha deixat de veure’s a les Illes.

L’any 1993, el llavors director de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, Joan Granados, deia: “Quan va néixer Televisió de Catalunya, no es va concebre només com un projecte audiovisual, sinó pensant que fos una eina fonamental per al redreçament del nostre país...”

Els orígens de TV3 responien, doncs, a uns principis ètics de servei al país i a la llengua. TV3 havia de ser una cadena amb identitat nacional; una eina que ens serviria per fer créixer l’ús social de la llengua; un mitjà que reforçaria la unitat del català; una televisió que ens ajudaria a crear un imprescindible espai de comunicació català...
Una TV3 al servei dels Països Catalans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada