BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

10.6.09

INEPTITUD O IRRESPONSABILITAT?

El descrèdit dels polítics augmenta cada dia que passa i això, amics, no es bo per a ningú i menys per a la democràcia. Per si no en teníem prou amb la nefasta campanya que hem hagut de viure i amb grandiloqüents declaracions potselectorals que no condueixen enlloc, ara, l’ombra del frau electoral planeja sobre les eleccions del passat diumenge. Llegiu l’article de Vilaweb...

D’una banda, i sent generosos, sembla que hi ha una mostra de clara ineptitud a l’hora de recomptar vots. Per exemple, a la localitat de Beneixida, que és el poble on vota Maria Teresa Fernández de la Vega, el PSOE no treu cap vot i, en canvi, el partit trotskista POSI n’hi obté 215 i guanya les eleccions (?).

D’altra banda, sembla que, cas de confirmar-se, s’hauria produït una escandalosa i alhora burda maniobra contra la candidatura d’Iniciativa Internacionalista.

El comunicat emès per la candidatura abertzale informa, entre altres qüestions, de vots ce la coalició II-SP en 24 localitats d’Euskadi que han estat atribuïts a altres llistes, especialment de l’extrema dreta espanyola. Manifesten també que irregularitats semblants s’estan detectant als Països Catalans, a Andalusia o a Castella.

El comunicat incideix també en l’augment espectacular de vots blancs i nuls respecte a les eleccions europees de 2004. No sembla que hi hagi cap explicació lògica perquè s’hagin recomptat exactament 57.000 vots nuls i 125.000 vots en blanc. Això és especialment sospitós quan el percentatge de participació va ser similar i cap organització política amb incidència significativa va demanar el vot en blanc o el vot nul.

Si tot això es confirma, l’atzagaiada és de les grosses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada