BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

11.6.09

CAL PARLAR DE LLENGUA: LA LITERATURA A L'ERA DIGITAL

Avui, dijous 11 de juny, a les 22 hores en directe per ETV Llobregat, el programa CAL Parlar de Llengua girarà a l'entorn de la literatura a l'era digital.

Tot canvi implica una reticència; és la tendència humana habitual –les pors- a tot el que és nou i desconegut. El ferrocarril, l’electricitat, la revolució industrial amb l’aparició i predomini de la màquina, la televisió, l’ordinador, el mòbil... tots aquests avenços han generat adeptes fidels i opositors obstinats. Tots han desencadenat multitud de crítiques i d’adveniments apocalíptics. El temps, però, ha situat cada cosa al seu lloc i avui dia, al món occidental, seríem incapaços de viure sense fer ús de tots aquests avenços tecnològics.

Parlar de literatura i noves tecnologies sembla, en un primer moment, establir una relació contraposada. No podem obviar, però, que el futur es troba en les noves tecnologies i el món tendeix vers una societat en xarxa i, si això és una evidència, ¿per què la literatura, els estudis literaris n’havien de ser una excepció? És evident que el món canvia i amb ell canvia també el món cultural, el món literari.

Avui, a CAL Parlar de Llengua, podrem conversar sobre el llibre electrònic, conegut també com e-book, sobre l'aplicació de les noves tecnologies a la lectura i a l'ensenyament de la literatura i, d'una nova i apassionant manera de crear móns literaris: la literatura digital.

Ho farem de la mà d'una de les professionals que més sap sobre el tema: la doctora Laura Borràs.
Laura Borràs llicenciada en filologia catalana i doctora cum laude en filologia romànica amb el títol de Doctor Europeu.

Està especialitzada en la docència de literatura en entorns virtuals, és professora de la Universitat Barcelona i ha dirigit el màster Estudis literaris i Tecnologies digitals a la Universitat Oberta de Catalunya. També dirigeix el projecte internacional Hermeneia, Estudis literaris i tecnologies digitals, i és directora Acadèmica d'OFELIA (Organització Filològica d'Estudis Literaris i Artístics).

Ha publicat una gran quantitat d’articles i llibres relacionats amb la literatura en general i amb la literatura digital en particular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada