BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

8.6.09

EL DIA DESPRÉS...


El dia després de qualsevol elecció és aquell dia en què tots els nostres polítics se senten satisfets i, o bé diuen que han guanyat, o bé que han assolit els objectius que es plantejaven.

Parlem-ne... Examinem la crua realitat de les xifres...

PSC-PSOE. Perd prop de 206.000 vots en relació a les anteriors eleccions europees de 2004.

ERC. Continua amb la seva particular davallada. Al Principat perd prop de 70.000 vots. Al País Valencià prop de 6.000. Només es manté a les Illes. Poden donar gràcies per haver fet coalició amb el Bloque Nacionalista Galego (BNG) que és la força que, amb els seus vots a Galícia, ha permès que Jonqueras sigui al Parlament europeu.

CiU… És l’única força que guanya en percentatge i en nombre total de vots: 60.000 vots més. Els mateixos que perd ERC... Casualitat?

El PP guanya i és particularment fort al País Valencià i a les Illes, malgrat les acusacions de corrupció contra dirigents del partit.

Iniciativa Internacionalista obté pocs vots al Principat. Crec que els independentistes de bona fe que li han donat suport haurien de reflexionar. El vot català ha de ser per a representants catalans, si no n’hi ha cap en qui confiem, abstenció o vot en blanc. Hem de deixar d’emmirallar-nos amb Euskadi i els bascos. És una altre país i una altra realitat, social i política. A més, els bascos, us ho asseguro, només es preocupen dels bascos.

Atenció a la “patriota” Rosa Díez, camí d’esdevenir el nou cap visible del nacionalisme espanyol més ranci.

Abstenció. L’autèntica guanyadora dels comicis. Es veia venir i la campanya que han dut a terme la majoria de polítics no ha fet res més que facilitar-la. Si és una abstenció conseqüent, una abstenció política, benvinguda sigui perquè servirà de càstig als representants polítics actuals. Si és l’abstenció de la indolència, de la despreocupació, del desinterès, tenim mala peça al teler. L’abstenció no és neutral, sinó que facilita el triomf dels partits majoritaris. Quan deixes d’anar a votar, en el fons, estàs votant als que guanyaran les eleccions.

I Esplugues... bé, gràcies. Entre el PSC-PSOE i el PP sumen prop del 70% dels vots.

Quanta feina a fer!

1 comentari:

  1. Eso de que "els bascos, us ho asseguro, només es preocupen dels bascos" pienso que es generalizar demasiado.

    Os puedo asegurar que hay algunos que sí nos preocupamos, y mucho, por Catalunya. Aunque nos hayamos abstenido en las pasadas elecciones.

    Saludos fraternos.

    ResponElimina