BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

28.6.09

EL CORRELLENGUA 2009 JA CAMINA PELS PAÏSOS CATALANS

Ahir, 27 de juny, el Correllengua 2009 va començar a caminar pels Països Catalans. La CAL i la Fundació Manuel de Pedrolo han volgut retre homenatge a un dels escriptors més universals de la literatura catalana, que sempre es va mantenir fidel al país: Manuel de Pedrolo.
La jornada s'ha iniciat amb una emotiva ofrena floral a la casa natal de l’escriptor de La Segarra al Castell de l’Aranyó a dos quarts d’onze del matí.
Des d’allà la comitiva s'ha desplaçat fins a Cervera on ha ha tingut lloc un cercavila amb els grups d’Els Carranquers i la Colla Gegantera de Cervera amb el Capgròs d’en Pedrolo com a principal protagonista.
La festa reivindicativa ha continuat al pati de la Universitat de Cervera. Així, a dos quarts de dotze, el president del Consell Comarcal de La Segarra, Xavier Casoliva, ha donat la benvinguda als centenars d'assistents just abans de l’arribada de la Flama del Correllengua. La lectura del Manifest del Correllengua 2009, elaborat per l’escriptor i periodista Víctor Alexandre, ha tancat aquesta primera part de l’homenatge.
L’actuació dels cantautors Jaume Calatayud i Vicente Monera amb l’espectacle Mai no és de nit, un recital poètico-musical, amb acompanyament de guitarra, de poemes d’un dels escriptors més universals del nostre país, ha estat l'eix central de la segona part de la jornada. Acte seguit, el vicepresident de la Fundació Pedrolo, Josep Poveda, ha parlat de Manuel de Pedrolo i ha revelat alguns dels aspectes més desconeguts de l’artista.
El moment més emotiu s'ha produit amb la lectura de cites de l'escriptor a càrrec de la seva filla, Adelais de Pedrolo. Jaume Marfany, del secretariat nacional de la CAL, l’ha acompanyat a l’escenari.
Pels volts del migdia s'ha celebrat una actuació de música tradicional del cantautor segarrenc Lo nen del Cirerer. La jornada l'ha tancat l’alcalde de Cervera, Joan Valldaura, i el president de la CAL, Pep Ribas, que han fet uns breus parlaments on han destacat el compromís de Manuel de Pedrolo en la defensa de la llengua i la cultura catalanes. Els parlaments han donat pas a un espectacular correfoc i al dinar del Correllengua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada