BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

30.4.09

VÍCTOR ALEXANDRE A CAL PARLAR DE LLENGUA


Avui dijous 30 de maig, a les 22 h per ETV Llobregat, el programa CAL Parlar de Llengua oferirà una conversa amb el periodista i escriptor Víctor Alexandre.

Víctor Alexandre és autor de llibres com Jo no sóc espanyol, El cas Carod, TV3 a traïció, La paraula contra el mur, Nosaltres els catalans... Ha publicat dues obres de ficció: El somriure de Burt Lancaster, un recull de contes en què predomina la importància de l’atzar a la vida de cadascú; i Set dones i un home sol, el seu darrer llibre, premi Mercè Rodoreda 2008.

Set dones i un home sol és un recull de set històries protagonitzades per dones. Al voltant del llit d’un hospital on es troba un home en coma, hi van desfilant la desconeguda que l’ha atropellat, la mare, la filla, l’exdona, l’amant, una infermera... dones que han format part de la seva vida. Els seus pensaments i els seus sentiments són la base de cada història, totalment diferent l’una de l’altra.

Set dones i un home sol és un llibre sobre la solitud i les relacions humanes. Un llibre sobre la necessitat d’estimar i de ser estimat.


Víctor Alexandre Benet és periodista i escriptor. Els seus inicis van ser a la ràdio. Va dirigir i presentar programes a Ràdio 4 i va ser corresponsal a Alemanya per al diari AVUI, el setmanari EL TEMPS i la cadena SER. Va presentar un programa sobre cinema a TVE-Catalunya i ha estat redactor del programa Clàssica del Canal 33 i autor de diverses obres de ficció per a la ràdio. Col·labora habitualment en el diari digital Singular Digital i en el diari basc Berria. És membre del Consell Editorial del Diari de Sant Cugat.

És Premi Recull de Periodisme 1996, Premi nacional Lluís Companys 2005 i Premi Francesc Gironès 2006.

Entre altres, és autor de llibres com Jo no sóc espanyol; Despullant Espanya; El cas Carod; La paraula contra el mur; TV3 a traïció o Nosaltres, els catalans.

Ha escrit les obres de teatre Éric i l’Exèrcit del Fènix, basada en el llibre del mateix nom d’Èric Bertran i Trifulkes de la Katalana tribu.

El 2005 va escriure el seu primer llibre de ficció literària, El somriure de Burt Lancaster i recentment ha publicat Set dones i un home sol, llibre de narracions que va rebre el premi Mercè Rodoreda 2008.

El programa es podrà veure en redifusió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada