BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

25.3.09

EL PROJECTE XERREM S'ESPANDEIX ARREU DEL TERRITORI

El passat dissabte 21 de març va tenir lloc al barri d’Hostafrancs de Barcelona la primera trobada de sherpes (conductors de grups de conversa) del projecte Xerrem. L’objectiu era el d’intercanviar opinions i experiències de cara a un millor funcionament si cal d’aquest important projectes de voluntariat que ha engegat la CAL.
El projecte Xerrem va posar-se a caminar el mes d’octubre de 2008, després d’un any de pilotatge. En aquests moments hi ha una vintena de grups Xerrem al Principat i alguns a la Catalunya Nord. A la zona metropolitana de Barcelona s’han inscrit uns tres-cents xerraires, dels quals dues terceres parts es poden considerar efectius. Conformen el col·lectiu de xerpes, també a Catalunya, una cinquantena de persones, el 75% de les quals tenen ja un grup assignat (en grups una mica nombrosos hi ha dos o fins i tot tres xerpes). Cada mes de març i de setembre es fa una trobada per intercanviar experiències, debatre qüestions considerades rellevants i organitzar l’activitat. A Barcelona funcionen grups als barris de Gràcia, Sants, Hostafrancs, la Bordeta, Poble Sec, Dreta de l’Eixample, Poble Nou, Ckiutat Meridiana i Nou Barris.

Als pobles de l’entorn de Barcelona s’han creat grups a Esplugues de Llobregat, Mollet del Vallès, l’Hospitalet de Llobregat, Castelldefels i Torrelles de Llobregat.

També hi ha un grup a Calaf i cinc grups a la Catalunya Nord.
Fins a l’estiu de 2009, la CAL espera consolidar l’experiència amb els grups existents i fer-ne una valoració completa. Si els resultats són positius, com esperem, farem mans i mànigues per difondre l’experiència establint contactes amb entitats d’interès social, captant voluntaris que portin grups i cercant xerraires que vulguin millorar la seva competència en català. Estic convençut que hi ha moltes entitats que estimen la nostra llengua, moltíssims xerpes disposats a dinamitzar-la i una immensitat de xerraires que volen fer-se-la seva.

1 comentari:

  1. Cal iniciatives com aquesta per mantenir la llengua viva, molt bo el projecte !!

    ResponElimina