BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

18.7.08

CADA VEGADA HI HA MENYS "CROSTA"...

En Joan Ferran, portaveu adjunt del PSC al Parlament, és un vell conegut de les pàgines d'aquest bloc. Només cal repassar les seves "bones" referències en els nostres articles del mes de febrer o de desembre de 2007.

Situem-nos ara en el 4 de desembre de 2007. El Periódico publica una entrevista amb el Sr. Joan Ferran:

Volem una televisió i una ràdio públiques en català, nacionals, però no nacionalistes. Que serveixin a tots els catalans i s'abstinguin de fer proselitisme sobiranista i de construir pàtries [...]Cal arrencar la crosta nacionalista de les emissores. El més adequat seria començar de nou, fer taula rasa del passat; un reset, que es diu en l'actualitat [...]Quan un director de programa, encara que sigui una estrella de l'star system engreixat en l'últim quart de segle, pronuncia arengues com les que se senten a primera hora del matí a Catalunya Ràdio disfressades d'informació confon els seus oients, que pensen que el que reben és informació...

A primers de juny d'enguany, el "pal·ladí "de l'espanyolisme a Catalunya hi tornava de nou amb la seva particular croada contra les "forces del mal nacionalistes" ubicades, sobretot, als mitjans de comunicació de la Generalitat.

Divendres 18 de juliol (data significativa, per a més inri), després de 14 anys al capdavant del programa líder d’audiència “El Matí de Catalunya Ràdio”, Antoni Basses ha dit el seu darrer “Bon dia” als oients i ha fet el seu darrer cafè amb els tertulians habituals. Les seves darreres paraules han estat: Si la classe política del país no pot aguantar un programa com aquest, és que tenim una democràcia molt justeta... El poder mai no en té prou.

La directora general ha justificat la no renovació del locutor per la seva manca de “pluralitat”. Tres condicions li exigien a en Bassas per a la seva renovació: “més pluralitat, tant política com de gèneres, d'edats i de visions de la societat en què vivim.”

¿No noteu una certa semblança entre aquests arguments i els de l’inefable Sr. Joan Ferran?

Les tesis i les directrius més espanyolistes del PSC estan fent forat i aconsegueixen eliminar professionals que molesten i amb ells també les “crostes” que comporten els seus programes. Víctor Alexandre ho comenta en un article sobre la desaparició del programa de Mònica Terribas, “La nit al dia”: Era l'únic espai informatiu que escapava una mica al control de l'ideari marcat des del carrer Nicaragua de Barcelona, però el prestigi professional de la seva presentadora ho impossibilitava.

La nit al dia”... Jordi Basté... Toni Clapés... Toni Arbonés... Josep Maria Solé i Sabaté... Rita Marzoa... avui, ha estat el torn de l’Antoni Bassas. Demà... (queda algú, encara?).

El Sr. Joan Ferran, i amb ell els espanyolistes del PSC, poden sentir-se satisfets. Cada dia hi ha menys crosta nacionalista a les emissores de la Corporació.
I no us perdeu...
L'article d'en Salvador Cardús a l'AVUI...
El vídeo del comiat de l'Antoni Bassas a Vilaweb...
Escoltar les seves paraules de comiat en mp3...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada