BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

11.1.08

ENGANY I DEMAGÒGIA


En els nostres articles del 19 i 20 de novembre de 2007, ja anunciàvem la intenció que hi ha per part de determinats sectors polítics i socials ( i no només del PP) d'acabar amb la immersió lingüística a Catalunya. El darrer atac ha estat el vídeo (paradoxalment, sense imatges) que ha presentat el "PP delegació Catalunya".

En aquesta precampanya electoral en la qual ens trobem immersos des de fa no sé quant de temps, tot s’hi val a l’hora d’esgarrapar alguns vots. L’última, aquest vídeo que, mitjançant una conversa entre una funcionària del departament d’Educació i una presumpta mare catalanoparlant, esdevé un autèntic atac, enganyós i demagògic contra els sistema d’immersió lingüística vigent a Catalunya.

Mentida i demagògia perquè de tots és sabut que la totalitat dels escolars catalans acaben la primària sabent castellà, de vegades molt millor que no pas el català i en tot cas sense que existeixi cap diferència, pel que fa al domini de la llengua castellana, entre l’alumnat escolaritzat a Catalunya seguint el model d’immersió lingüística i el de l’alumnat de qualsevol altre punt de l’Estat espanyol.

Potser valdria la pena que els "dissenyadors" d'aquest vídeo en fessin un altre on es pogués veure l'ús real del català al carrer per part dels nostres estudiants...

1 comentari:

  1. Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my site, it is about the CresceNet, I hope you enjoy. The address is http://www.provedorcrescenet.com . A hug.

    ResponElimina