BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

12.12.11

L'ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA ES PRESENTA ALS MITJANS


Avui 12 de desembre, al Museu d'Història de la ciutat a la plaça del Rei, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) actualment en fase constituent ha fet una conferència de premsa per anunciar la constitució de l'ANC el proper 10 de març de 2012.

Jaume Marfany del Consell Permanent s'ha encarregat d'introduir l'acte i de presentar el Consell Permanent de l'ANC: "El Consell Permanent, format per 110 persones, moltes d'elles reconegudes per la seva trajectòria política o professional, va rebre el mandat de la Conferència Nacional per l'Estat propi de ser-ne el màxim representant fins a la constitució de l'ANC. El deure principal que tenim les persones que componem aquest Consell Permanent és el de vetllar pel compliment de la Declaració i del Full de Ruta aprovats en la Conferència Nacional.

L'ANC tindrà un objectiu fonamental: crear les condicions necessàries perquè, en el termini més curt possible, hi hagi una majoria suficient de catalans totalment patidaris d'aconseguir un Estat propi. Un Estat català independent dins del marc de la Unió Europea. Un Estat català que sigui l'instrument més eficaç per aconseguir l'aprofundiment democràtic, cada cop més imprescindible, i una societat més justa, participativa i solidària."

La responsable de l'àrea territorial de l'ANC, Roser Loire, ha dit que el repte de l'ANC és arribar al 10 de març havent creat 241 assemblees territorials, sent present d'aquesta manera en tots els municipis de més de 3.000 habitants i que un de cada mil habitants quedi vinculat directament a l'organització. Actualment, ja són 93 les assemblees en ple funcionament i prop d'un centenar que es troben en fase final de constitució.

"La gran empenta del moviment tindrà lloc a l'estiu de l'any vinent. Serà entre la revetlla de Sant Joan i l'Onze de Setembre, quan es durà a terme la gran acció de l'ANC. Serà una marxa popular fragmentada en 'deu columnes', que vol recórrer tot el territori i que culminaran, totes juntes, en una marxa unitària que es farà a Barcelona en per la Diada. Una concentració que els promotors volen que sigui 'la més important de la història', i que superi la del 10-J."

El batlle de Vic, Josep M. Vila d'Abadal (CiU), s'ha declarat partidari de la col·laboració entre l'Assemblea i l'Associació de Municipis per la Independència, que ell mateix promou. 'Estem d'acord que hem de treballar plegats perquè la filosofia és ben bé la mateixa', ha dit Vila d'Abadal. 'Hi ha la necessitat de vertebrar el territori per assolir la independència, d'anar poble a poble, casa a casa, persona a persona per convèncer que lo bo i positiu per a nosaltres és ser un dia plenament independents i lliures', ha afegit.

Podeu veure el vídeo de la conferència de premsa que ha fet Vilaweb TV.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada