BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

18.2.08

KOSOVË

Des d’ahir, hi ha un nou estat independent a Europa. Kosovë ha passat a engruixir la llista de 14 (17 segons alguns analistes) que han assolit la independència des de 1990. Gairebé a un estat nou per any. De l’antiga Iugoslàvia que va crear el mariscal Tito no en queda res de res.

Quin paral·lelisme es pot establir entre Kosovë i Catalunya o els Països Catalans? Jo crec que cap ni un, si no és el desig que molts tenim de seguir el mateix camí final (ni molt menys, però, l’anterior que han hagut de patir) d’aquest nou estat europeu. Dos milions d’habitants... 50% d’atur... gairebé amb la impossibilitat de ser autosuficient... 16.000 soldats que han de vigilar-la de la glotofàgia sèrbia... Poc ens assemblem, ni tan sols amb la majoria de gent que vol la independència: a Kosovë, un 90%. A Catalunya....?

El que és més sorprenent és l’actitud espanyola. Els ha entrat un temor, d'aquest tan espanyol, que Kosovë no esdevingui un precedent i que s'obri el camí de la "desmembración de España". De fet, Putin així ho ha dit, proclamant una realitat que no pot ser més òbvia: “si Kosovë pot ser independent, per què no ho poden ser Euskadi o Catalunya?”

Així, el Govern espanyol, tan demòcrata com sempre, corre el perill de quedar-se gairebé sol defensant la sobirania de Sèrbia sobre Kosovë. Creant una mena d’aliança contranatura entre Belgrad-Moscou i Madrid.

Sorprenent, no?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada