BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

3.7.11

EL CORRELLENGUA 2011 ARRENCA AMB FORÇA


Durant tot el matí de dissabte s'han celebrat els diferents actes que han donat el tret de sortida al Correllengua 2011. La plaça Major de Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental) s'ha quedat petita davant la munió de gent quem vinguda des de la comarca i de Barcelona ciutat, hi ha estat participant des de bon matí.



A les 11h s’ha iniciat la cercavila que encapçalava la Quadrilla d’en Joan Muntada. Tot seguit, l’Agrupació Cultural Set ha interpretat l’obra de Joan Oliver Allò que tal vegada s’esdevingué.

Cal recordar que enguany el Correllengua està dedicat a recordar la figura de Joan Oliver (Pere Quart) en commemoració del 25è aniversari de la seva mort. Per aquest motiu, i després d’unes paraules de benvinguda del regidor de cultura de l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall, ha intervingut l’escriptor Ignasi Riera, nebot de Joan Oliver, que ha glosat la figura del poeta. El seu discurs ha estat amè i alhora d’un gran contingut emocional, tot recordant no només el vessant literari, sinó també la personalitat més humana, social i patriòtica de l’autor.


A continuació, hi hagut un homenatge del Secretariat dels Premis Amadeu Oller a la figura d’Oliver, amb el lliurament d’un recordatori a Sílvia Oliver, filla del poeta. Després ha estat el moment de les actuacions de les corals de Sant Medir i Els Emprius, que han interpretat diverses cançons populars. Un dels moments més emotius ha estat l’arribada simbòlica de la Flama de la Llengua, portada per nens i nenes del poble, que ha precedit a la lectura del Manifest del Correllengua d’enguany, redactat pel cantautor Cesk Freixas.

Per concloure els actes, Jaume Calatayud i Vicente Monera han interpretat el seu espectacle poeticomusical Joan Oliver, l’home / Pere Quart, el poeta i la intervenció de Pep Ribas, president de la CAL, ha donat per tancat l’acte.

La festa ha continuat amb el dinar del Correllengua i una visita al Marquet de les Roques, casa pairal del poeta.

Amb aquest acte comença a caminar el Correllengua 2011, que anirà visitant les comarques dels Països Catalans, i que finalitzarà, un any més, el 5 de novembre a Perpinyà.

Podeu veure més fotografies a l'espai del Facebook

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada