BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

19.5.11

INDIGNEU-VOS, DEMOCRÀCIA REAL, JA! (2)

Stéphane Hessel és un excombatent de la resistència francesa i diplomàtic. És jueu i va néixer a Alemanya, encara que després es va nacionalitzar francès.

Hessel, indignat per l’absoluta decandència actual, es pregunta com és possible que amb les circumstàncies del passat es pogués crear una societat relativament justa malgrat la precarietat, i avui, amb l’abundància actual, hàgim de tolerar canvis que tiren per terra el benestar obtingut en temps molt més adversos.

Llegint Indigneu-vos penso que pocs de nosaltres no estaríem d’acord amb el seu contingut. Com també crec que estem d’acord amb moltes de les coses que es diuen i es demanen en aquestes concentracions a la plaça de Catalunya.

Permeteu-me que us en llegeixi un petit fragment que ens parla dels principis i valors sobre els quals s’assentaria la democràcia moderna després del final de la Guerra Mundial:

Aquests principis i valors els necessitem avui més que mai. És la nostra obligació vetllar tots junts perquè la nostra societat segueixi sent una societat de la qual puguem sentir-nos orgullosos, i no aquesta societat d'indocumentats, d'expulsions, de sospites pel que fa a la immigració; no aquesta societat en la qual es posen en qüestió les pensions, els assoliments de la Seguretat Social; no aquesta societat on els mitjans de comunicació estan en mans dels poderosos.

Us desitjo a tots, a cadascun de vosaltres -escriu Hessel- que tingueu el vostre motiu d'indignació. És un cosa preciosa. Quan alguna cosa ens indigna, com a mi em va indignar el nazisme, ens tornem militants, forts i compromesos.

Podeu llegir el llibre clicant aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada