BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

30.4.11

GRAN ÈXIT DE L'ACTE DE LLIURAMENT DELS PREMIS JOAN COROMINES 2011

Prop de 200 persones han omplert avui el vespre la Sala del Centenari de l’ateneu de Sant Just Desvern en l’acte de lliurament dels premis Joan Coromines 2011.
L’acte ha estat presentat per Roger Cònsul que ha anat donant pas als diferents premiats d’enguany. En primer lloc, i abans dels lliuraments, ha pres la paraula la Sra. Ivonne Griley, Directora General de Política Lingüística que ha encoratjat tothom per continuar endavant i amb fermesa en la defensa i difusió de la llengua catalana.
Tot seguit han anat pujant a l’escenari els premiats: Carles Mora, alcalde d'Arenys de Munt. Pere Manzanares, director de ràdio Arrels de Perpinyà. Carles Capdevila, director del diari ARA i el president de l’Ateneu de Sant Just Desvern.
Posteriorment, ha tingut lloc l’acte més emotiu de la nit amb l’homenatge pòstum a l’editor i escriptor Isidor Cònsul, que ha consistit en la lectura de diversos textos.
Finalment, ha pres la paraula Josep Maria Terricabras que ha elaborat un discurs amè i alhora carregat de contingut en què ens ha recordat la necessitat de crear espais de comunicació en català, així com que els drets no són mai individuals, sinó col·lectius i que és només el seu exercici el que representa un acte individual. Terricabras ha demanat també molta més cura en la llengua que fem servir i ha remarcat que una llengua no és un mitjà de comunicació, sinó que n’és el medi; el medi on vivim, estimem, reneguem, discutim, morim...
L’acte ha finalitzat amb el cant dels Segadors.
Posteriorment, hi ha hagut un final de festa amb l’actuació del grup Mentideta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada