BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

27.3.11

NOU BARRIS... UNA GRAN EXPERIÈNCIA I UN 11,27% DE PARTICIPACIÓ (1)

Dissabte 26 de març; 14.15h. El grup de voluntaris i voluntàries d'Esplugues decideix ens trobem a la Pl. Santa Magdalena per tal de marxar cap a Nou Barris a col·laborar en la recollida de vot anticipat que durant tot el dia s'està fent en aquella zona de Barcelona.

La primera curiosita de Nou Barris és que, els barris, en són tretze: Vilapiscina i la Torre Llobeta; Porta; el Turó de la Peira; Can Peguera; la Guineueta; Canyelles; les Roquetes; Verdum; la Prosperitat; la Trinitat Nova; Torre Baró; Ciutat Meridiana i Vallbona: La població (amb dades de 2009) és de gairebé 170.000 habitants. El nom del districte, que prové del nom que tenia la revista de la primera associació de veïns de la zona, es va posar l'any 1984, quan l'Ajuntament de Barcelona aprovà una nova divisió territorial de la ciutat. Políticament, el districte va viure una forta activitat liderada per les associacions de veïns durant tot el franquisme, en resposta a l'urbanisme desordenat i els desequilibris que va patir i pateix el barri. 

L'any 2009, a Nou Barris,  hi havia prop d'un 18% de gent procedent de fora de l'Estat espanyol que arribaven a sumar fins a 42 nacionalitats diferents. En aquests dos darrers anys, malgrat que no es disposa de dades contrastades, es pot afirmar que aquest percentage ha pujat considerablement. La major part de la immigració dels anys 60 i 70 ha pogut abandonar el barri. S'ha venut l'habitatge i ha deixat pas a aquesta nova immigració multiètnica, multiracial i multilingüe.

Els 13 barris, però, presenten característiques molt diferents entre si.  Esplugues decideix va ser present en dues parades del barri de Ciutat Meridiana i l'experiència va ser més que interessant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada