BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

11.3.11

ÈXIT DEL DEBAT: EL FUTUR ES DIU AUTODETERMINACIÓ

Ahir, amb la sala de l'Avenç gairebé plena, va tenir lloc el debat organitzat per Esplugues decideix sota el títol de El futur es diu autodeterminació. Van participar-hi els representants de les forces polítiques que, en un o altre moment, s'han declarat partidàries que el nostre país pugui exercir el seu dret inalienable a l'autodeterminació. 

Jordi Angera (SI); Jordi Figueras (ERC); Lídia Ibáñez (ICV); Roger Pons (CiU); Joan Puiggròs (RCat) i David Soriano (CUP) van respondre a les preguntes inicials del moderado, Roger Recasens (Esplugues decideix) sobre el Com i el Quan arribar a la independència i el Després què? 

Es va establir un interessant debat amb aportacions d'un i altre ponent dins de la línia política ja coneguda de cada formació. Així, Soriano va proposar continuar amb el treball des de la base i sempre des d'una perspectiva, no només nacional, sinó també social. En aquest sentit, encara que amb matisos, també es van pronunciar els representants d'ICV i d'ERC. Puigròs es va centrar més en el tema de la unitat de les forces independentistes. Anguera va exposar la línia ja engegada per SI i que pretén que sigui el Parlament que declari unilateralment la independència. Roger Pons va argumentar que el país encara no està preparat i que cal primer assolir una base social àmplia, que podria venir a través de la qüestió econòmica.

Després d'una hora de debat l'acte va acabar amb la intervenció del públic que va plantejar diverses qüestions, com la importància de la crisi econòmica en l'augment dels partidaris de la independència o el desencís que existeix en la societat a l'entorn de l'actuació dels partits polítics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada