BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

18.1.11

L'INDEPENDENTISME A LES MUNICIPALS (Aleix Costa)

I aquesta és la nova intervenció de l'Aleix Costa:

Com a resposta a en Santi Asensio, crec que aquest “canvi polític” al que es refereix al principi del seu comentari no vindrà de l’espectre netament independentista al nostre poble, ja que com bé sabem, encara som una minoria. Hem refereixo a que el canvi polític a Esplugues és tombar la majoria absoluta del PSC i mostrar una alternativa real de governabilitat pel nostre poble. Per altra banda, el municipalisme és gestió local, i és absurd, des del meu punt de vista, bastir una candidatura transversal si tenim en compte que el més important a nivell local són les polítiques socials. Això no vol dir que no pugui entendre aquesta opció en la política nacional, encara que penso que la unitat independentista “transversalista” no s’ha de bastir des d’una candidatura de dubtós o nul programa social (com SI), sinó que ha de ser fruit d’un moment concret en que tots puguem confluir demanant el vot afirmatiu en un referèndum autodeterminista, o votant favorablement des de el parlament una declaració unilateral d’independència (el que podem anomenar “Acte de Sobirania”).

Responent a en Jordi Figueras, de primeres veig com evita parlar d’una possible “Entesa per Esplugues”, només observo una defensa aferrissada de la feina feta a nivell local per ERC durant tots aquests anys, cosa que per altra banda crec que ningú no ha posat en dubte. Jo personalment penso que s’ha realitzat una bona feina (encara que no comparteixi diverses coses i que pensi que fa falta més duresa i fermesa).

Referit al meu comentari sobre el Programa Marc de les CUP, vull aclarir que anava referit al punt de partida que prendríem alguns sectors davant d’una possible coalició. Pel que fa al programa marc d’ERC a Esplugues a les eleccions municipals de 2007 ja me’l vaig llegir i espero poder llegir el del 2011.
 
Pel que fa a la crítica a “l’independentisme alternatiu” al que et refereixes, hem limitaré a recordar que “La Guitza” som els únics joves independentistes amb certa activitat política a Esplugues, encara que sigui poca i que basem la nostra activitat en realitzar pedagogia independentista i d’esquerres. El fet de que defensem projectes diferents a nivell nacional és evident, però penso que a nivell municipal podríem confluir en projectes comuns com una possible “Entesa per Esplugues”.
 
Comparteixo l’anàlisi que planteja sobre la situació política a Esplugues referit als diferents partits i, com és clar, que cal una Esplugues plenament catalana, però també socialment justa. Crec que hauríem de centrar el debat en quin projecte podem plantejar per Esplugues i deixar les posicions “defensives” .
 
Des de el meu punt de vista, a la política local d’Esplugues li fa falta un nou projecte que generi noves il•lusions i sinèrgies. Espero que algun dia tots plegats siguem capaços de prioritzar Esplugues als interessos de partit.

Finalment, recomano que llegiu la següent notícia, per què observeu com altres ciutats properes si que són capaces de treballar en aquest sentit:

1 comentari:

  1. La meva opinió sobre una possible “Entesa per Esplugues”? ara per ara ho veig inviable, ICV o la mateixa ERC ja han proclamat els respectius caps de llista al igual que CiU, considero que no es pot treballar des de la improvisació en l’àmbit polític municipal, amb això vull dir que s’ha de treballar amb temps, creant les bases per fer conèixer una possible candidatura a una població que, majoritàriament, viu d’esquenes a la política, cercar finançament, trobar punts de coincidència entre les diverses persones o grups politics, en definitiva, feina molt feixuga per fer-la en els quatre dies comptats que resten per les municipals i ho dic molt en la sintonia que ens apunta l’Aleix, politiques socials, o segons penso jo politiques de cohesió social que permetin una transformació significativa de l’actual marc de ciutat dormitori que ja els hi va be a alguns partits politics. No se com anirà la proposta de Cornellà, però potser tants esforços nomes suposin debilitar electoralment algun partit i poca cosa més, espero que no sigui així.
    A tall de cloenda, en l’anterior entrada no volia parlar d’ERC, el que jo volia posar de manifest és que durant els darrers 8 anys únicament ERC ha estat lluitant pels postulats independentistes des de l’àmbit polític municipal, de fet era el que ens corresponia com a electes a sou de la ciutadania, però ens hagués encantat compartir lluites i complicitats amb algú més.
    Recordo clarament un grup d’independentistes que ens reuníem a principis dels anys 80, també les posteriors divisions, i que cadascú va tirar pel seu compte però sempre treballant, en un o altre sentit, fins arribar a l’ajuntament. De regidors o regidores independentistes a Esplugues en conec tres des de finals dels anys 80, l’Esteve, la Carme i jo mateix, però no recordo que cap de nosaltres entres a l’Ajuntament sense un treball previ, sense un fonament polític determinat i, ara per ara, nomes veig dues formacions politiques amb ganes de transformar Esplugues en una ciutat diferent a l’actual model, nomes dues formacions politiques que treballen en el dia a dia, la resta únicament els he vist treballar per les consultes i en aquesta blocada. Que consti que això darrer que he escrit no és cap retret, solsament una constatació de la meva percepció, òbviament puc estar equivocat.

    ResponElimina