BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

24.1.11

ESPLUGUES DECIDEIX COL·LABORA AMB TERRASSA

Us adjuntem l'article del bloc Esplugues decideix sobre la consulta d'ahir a Terrassa:

Diumenge 23 de gener, 19h. Els termòmetres a Esplugues marquen un grau sota zero. Ens trobem a la Pl. de Santa Magdalena i ràpidament engeguem motors cap a Terrassa.
 
Són les vuit del matí i arribem a la cocapital del Vallès. La temepratura ja és de tres graus sota zero. El nostre col·legi es troba al Centre Cívic Maria Aurèlia Capamany. Sort que hi ha calefacció! Cal, però, que alguns (i algunes) sortim al carrer per actuar com a grups d'informació. Quín fred! Afortunadament, encara que poc a poc, el termòmetre comença a pujar una mica. 
 
La jornada es desenvolupa sense cap incidència al nostre col·legi, mentre a la ciutat es fan moltes activitats lúdiques. Bastoners, castellers, actuacions musicals, etc. que animen els carrers de la Ciutat, malgrat que el termòmetre es resisteix a pujar més enllà dels quatre graus positius.

Ens arriba la notícia que uns energúmens -entre set i vuit- han agredit un membre d'una mesa situada en una carpa a l'aire lliure. També han llençat esprai als ulls d’un altre i s’han endut en un cotxe l’urna amb un centenar de vots emesos. Hi ha gent que continua sense pair això de la democràcia i menys encara l'existència i l'exercici del dret a l'autodeterminació!

Resultats finals: 20.168 egarencs han exercit el seu dret a vot. Terrassa se suma a la llarga llista de municipis -532 en total- que han celebrat consultes sobre la independència de Catalunya. Des del 13 de setembre de 2009, són ja 618.415 persones les que han dipositat el seu vot en una consulta. D'aquest total, 572.954 han votat afirmativament a la pregunta de si estan d'acord que Catalunya es converteixi en un estat de dret independent, democràtic i social integrat a la Unió Europea.

La propera i decisiva cita és el 10 d'abril a Barcelona. La capital de Catalunya, pel seu pes demogràfic, econòmic i cultural, ens ha de servir per, entre moltes altres qüestions, obtenir un ampli ressò, no només a Espanya, sinó també arreu del món. D'aquesta manera, el procés sobiranista català obtindrà la internacionalització que necessita.
 
Recordeu... 10 d'abril. Us esperem a Barcelona

1 comentari: