BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

23.5.09

PER UNA TELEVISIÓ EN CATALÀ ALS PAÏSOS CATALANS!

Per la supervivència de la televisió en català als Països Catalans!
Per l'espai de comunicació de les llengües catalana, basca i gallega!
Col·labora en la Iniciativa Legislativa Popular!

Acció Cultural del País Valencià ha engegat la campanya per una Televisió sense fronteres. Des de la CAL ens hi hem adherit, juntament amb altres organitzacions del país.

Es tracta de posar en marxa una ILP (Iniciativa Legislativa Popular), una iniciativa ciutadana per aconseguir l’aprovació d’una llei mitjançant la recollida de signatures. El projecte de llei es presentarà a la Mesa del Congrés espanyol avalat per un grup de persones de reconegut prestigi que fan d’impulsores del projecte, i a partir d’aquest moment es disposa d’un màxim de 9 mesos per a recollir un mínim de 500.000 signatures vàlides en el conjunt de l’Estat espanyol.

Per què aquesta ILP? Primer, per posar solució a l’intent de l’actual Govern valencià de tancar TV3 al País Valencià, a través de la plena legalització de les seves emissions. Segon, per assolir el reconeixement legal de l’existència de les realitats lingüístiques i culturals catalana, basca i gallega i dels seus respectius espais de comunicació.

Des de la CAL d’Esplugues volem demanar-vos la col·laboració i participació en aquesta campanya. Us demanem que es feu fedataris d’aquesta ILP. Des de la CAL farem tots els tràmits necessaris, coordinarem la campanya des d’Esplugues i us oferirem tot el suport i informació que necessiteu.

Com ens fem fedataris? La persona que recull signatures es diu fedatària, que vol dir que dóna fe que les signatures recollides són reals, i simplement ha de fer tres passes: primer, emplenar una declaració jurada facilitada per l’organització de campanya i fotocopiar el seu Document d’Identitat; segon, enviar la declaració jurada juntament amb la fotocopia del DNI a la CAL d’Esplugues i, tercer, començar a recollir signatures entre persones amigues i conegudes. Us farem arribar un manual pràctic de fedatari i els fulls de signatures, i us resoldrem qualsevol dubte que us pugueu plantejar. Penseu que sigui quin sigui el nombre que recolliu us assegurem que seran totes molt importants.

Trobareu tota la informació al web de la CAL d’Esplugues o a Televisió sense fronteres.

Podeu contactar amb nosaltres a través de caldesplugues@caldesplugues.cat

2 comentaris:

  1. Des de les jerc sant just esplugues, parlarem i mirarem de fer difusió d'aquesta ILP
    Salut

    ResponElimina
  2. Us animem que algú es faci fedatari...

    Bona feina!

    ResponElimina