BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

13.4.09

PREMIS JOAN COROMINES 2009: VICENT PARTAL

Premi a la trajectòria periodística (premi El Demà):
Vicent Partal
Enguany, els Premis Joan Coromines inclouen un nou guardó patrocinat pel setmanari digital El Demà. El primer premi a la trajectòria periodística ha estat atorgat a Vicent Partal.
Vicent Partal va néixer a Bétera, Camp del Túria, el 1960. És periodista. El 1983 va ser un dels fundadors del setmanari El Temps. Ha treballat, entre altres, al Diari de Barcelona, a TVE, Catalunya Ràdio, El Punt i La Vanguardia.

Està considerat com un dels pioners de la xarxa Internet als Països Catalans. El 1995, juntament amb Assumpció Maresma, fundà Infopista, primer directori web en llengua catalana, que després es transformà en diari electrònic en català, VilaWeb. Ha publicat monografies sobre l'OTAN i sobre els nacionalismes de l'antiga Unió Soviètica. Ha estat guardonat amb el premi Ciutat de Barcelona de periodisme (1999) i amb el Premi Nacional d'Internet de la Generalitat de Catalunya (2000), el Premi Nacional de periodisme (2004), el premi Nadal Batle i Nicolau sobre noves tecnologies de la informació (2004) i el Miquelet d'Honor (2008). Ha publicat també diversos llibres.
És vicepresident de l'European Journalism Center, amb seu a Maastricht.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada