BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

5.3.09

WE WANT A CATALAN STATE: EUROPA HO HA DE SABER!



E-criteri ha engegat una campanya destinada a difondre la reivindicació catalana per l'autodeterminació. Es tracta d'enviar cartes a les principals capçaleres de diaris europeus.
Aquest dissabte 7 de març molts catalans desacomplexats acudirem a Brussel·les per fer sentir la nostra veu. A Brussel·les s'hi prenen moltes decisions que afecten radicalment el futur de la nació catalana. Per això, al marge de les vies institucionals i de la política de partit, cal que la societat civil prengui la paraula i la iniciativa com sempre ha fet quan ha calgut al llarg de la història. Per això, cal que els mitjans de comunicació d'Europa se'n facin ressò. Us convidem a enviar la carta següent a les capçaleres més importants del Vell Continent.Envia aquest missatge a les més importants capçaleres europees: The Guardian, The Independent, The Times, The Irish Independent, Die Welt...

Text de la carta

La nació catalana és una nació sense estat propi amb més de mil anys d’historia, actualment té la majoria del seu territori dins de l’Estat Espanyol, compta amb 13 milions d'habitants oficials, amb un llengua pròpia que compta amb una important i extensa literatura, amb una economia basada en els serveis i industrial i un PIB de 482 miliards (milers de milions) de dolars (que representa el 30,5% del PIB espanyol i un PIBpc de més de 37.000 dolars).

Històricament, la nació catalana fou una gran potencia dins d’Europa, arribant en el segle XIV a ser la nació més poderosa del Mar Mediterrani. Però al principi del segle XVIII, va perdre la independència en una guerra contra una aliança entre els espanyols i francesos.

Des de fa 300 anys els catalans han intentat sempre reconquerir la seva llibertat i malgrat guerres, persecucions polítiques i els darrers 40 anys de dictadura feixista, que ha estat sotmés la seva llengua i cultura, la identitat catalana segueix ferma i plena de força per demanar poder ser reconeguda com un estat propi dins d’Europa.

La societat civil catalana, des de totes les seves institucions culturals, esportives i cíviques, està duent a terme moltes iniciatives per reinvidicar el nostre dret d’autodeterminació com a poble europeu. Per això deu mil ciutadans catalans ens reunirem el 7 de març a Brussel•les per reclamar l’autodeterminació de la nació catalana. “Volem l’estat propi”, volem la independència del nostre país. Volem aconseguir que l’autodeterminació de la nació catalana figuri en l’agenda internacional.

Volem, en aquest procés, comptar amb l’ajuda, simpatia i complicitat dels diferents pobles i ciutadans europeus perquè creiem que és una causa justa i democràtica: una causa de llibertat.

EUROPA HO HA DE SABER!

PARTICIPA-HI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada