BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

2.3.09

"MISIÓN CUMPLIDA, VIA LIBRE PARA EL NACIONALISMO ESPAÑOL"

“Misión cumplida. El nacionalismo español tiene vía libre para gobernar Euskadi”.

Aquest podria ser el missatge que ahir al vespre es van intercanviar els diferents responsables del nacionalisme espanyol que des de fa anys estaven preparant el seu assalt polític a Ajuria Enea.

Per fi ho han aconseguit. Ara estan ja en disposició, si els seus estratagemes polítics els ho permeten, d’investir com a lehendakari un nacionalista espanyol.

Poc importa si per tal d’assolir aquest objectiu els ha calgut inventar una llei de partits que ha permès, “legal i democràticament”, deixar fora de les eleccions prop d’un 15% del poble d’Euskadi amb dret a vot. Tampoc no els importa si les urnes basques van registrar ahir la major quantitat de vols nuls (més de 100.000) de qualsevol democràcia parlamentària.

Tampoc no els importa que l’aliança PSOE-PP-UPyD (si com sembla s’acaba produint) desencadeni un allau de problemes al País Basc que, malgrat la majoria parlamentària, se'ls farà difícil de governar i on, el que és més preocupant encara, hi haurà un augment de la violència.

La hipotètica, però probable, aliança espanyola a Euskadi respon a aquella vella dita: "allò que més s’assembla a un nacionalista espanyol de dretes és un nacionalista espanyol d’esquerres.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada