BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

25.2.09

RESULTATS FALSOS

Diumenge hi ha eleccions a Euskadi...

Unes eleccions que no seran normals i que, siguin quins siguin els resultats, no seran reals i no reflectiran la realitat sociopolítica del País Basc.

Imagineu-vos que a Catalunya tinguessin lloc unes eleccions en què es prohibís la participació de, per exemple, ERC. Tots estaríem d’acord que impedir que prop de 500.000 persones no poguessin votar la força política que millor creuen que els pot representar, seria d’una barbaritat enorme que, a més, falsejaria els resultats.

A Euskadi és el que està passant,. L’esquerra abertzale, com tots ja coneixeu, no pot presentar candidatures per a les eleccions del diumenge. Més d’un 15% d’electors (més o menys el percentatge d’ERC en les darreres eleccions al Parlament de Catalunya) diumenge no podran votar a qui ells voldrien. Vots en blanc, nuls, votar per un altre partit... Facin el que facin, el resultat de les eleccions estarà falsejat en privar l’exercici del vot a una important xifra de ciutadans.

Sobre aquesta situació em deixa perplex l’actitud dels partits nacionalistes o independentistes catalans amb representació parlamentària. No he sentit ni vist cap manifestació pública que censuri el que està passant a Euskadi o que posi en evidència la falsedat real de les xifres que apareixeran diumenge al vespre.

I, a més, des dels diferents mitjans, es viu la sensació que el que realment importa de les eleccions basques és si el PSOE avantatjarà al PP o serà a l’inrevés. Vivim les eleccions basques en clau espanyola.

Si això sembla del tot normal que passi en els mitjans de les Espanyes, em sembla del tot censurable que sigui d’ús habitual a la premsa i a la ràdio i televisió catalanes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada