BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

22.1.09

OBAMA

S'ha parlat molt del nou president dels Estats Units. Se n'ha destacat la seva intenció de tancar Guantànamo, de retirar les tropes d'Iraq, de superar la crisi econòmica...

Em permetreu que em quedi amb unes paraules del seu discurs de possessió:

"Els nostres desafiaments poden ser nous. Els instruments amb què hi fem front poden ser nous. Però aquests valors sobre els quals depèn el nostre èxit -el treball dur i l'honestedat, el valor i el joc net, la tolerància i la curiositat, la lleialtat i el patriotisme-, aquestes són coses velles. Són coses veritables i han estat la força subjacent del progrés al llarg de la història. El que es demana aleshores és un retorn d'aquestes veritats.

Aquest és el sentit de la nostra llibertat i creença, per què un home, el pare del qual fa menys de seixanta anys podia no haver estat atès en un restaurant local, és avui aquí per prendre el jurament més sagrat."

Aquesta és, malgrat tots els neoprogresistes de casa nostra, la grandesa dels Estats Units. Una país en el qual dos periodistes poden fer dimitir un president i on un dels membres de la població més marginada i reprimida pot també arribar a la Casablanca.

Potser ens aniria bé fer nostres aquestes paraules d'Obama.

1 comentari:

  1. Es veritat !!! X axo es la superpotencia
    Bloc de les jerc
    sant just-esplugues
    Salut

    ResponElimina