BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

14.11.08

ELS CENT ANYS DE L'ESTELADA A "LA CLAU DE LA NOSTRA HISTÒRIA"


Demà dissabte, 15 de novembre, a les 22 h per ETV Llobregat, el programa La clau de la nostra història versarà sobre els cent anys de la bandera estelada, la bandera símbol de l'independentisme català.
La història de la bandera de l'estel solitari és la història paral·lela de l'independentisme als Països Catalans.

Que tenen en comú partits com Estat Català... FNC... ERC... PSAN... IPC... N d’E... Moviments com MDT... BEAN... CUP... Organitzacions armades com Bandera Negra... Terra Lliure... Fets com Prats de Motlló...la Constitució de l’Havana...14 d’abril de 1931... 6 d’octubre de 1934...

Partits polítics, moviments populars, dates, fets històrics que tenen en comú un element simbòlic que els uneix: la bandera estelada.

Enguany, commemorem 100 anys de la bandera de l’estel solitari. És cert que les banderes són només símbols... la simbologia, però, és important, perquè al darrere hi ha persones, idees, victòries, derrotes... Perquè al darrere hi ha tota una història que ens cal conèixer i recordar.

A La clau de la nostra història, parlarem sobre la bandera de l’estel solitari. La bandera de combat que simbolitza els anhels de llibertat d’un poble. Parlarem sobre bandera estelada i sobre l’independentisme català.

Comptarem amb la presència de:

Albert Botran. Historiador. Membre de les CUP (Candidatura d'Unitat Popular) de Molins de Rei i de la PDD (Plataforma pel Dret a Decidir).

Carles Castellanos. Professor de la UAB i membre del FOCDA (Fòrum Català per a l'Autodeterminació), de l'Associació Manuel González Alba i de la PDD. Entre altres, ha estat membre del FNC, del PSAN, de l’IPC i de l’MDT.

Joan Marc Passada en representació de la Comissió dels Cent Anys de l'Estelada

El programa es podrà veure en redifusió el diumenge dia 16, a les 8 h. El dilluns dia 17, a les 12.30 h. i el dijous dia 20, a les 11 h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada