BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

14.11.08

LA LLENGUA DE SIGNES CATALANA

Ahir dijous, 13 de novembre, el programa CAL Parlar de Llengua ens va descobrir el món de la comunitat sorda de Catalunya i la llengua amb què es comuniquen: la LSC (llengua de Signes Catalana).

Durant 40 minuts vam poder conversar amb els nostre convidats:

Encarna Muñoz Chamorro. Presidenta de la FESOCA (Federació de Persones Sordes de Catalunya).a estat dedicat, des de sempre, a la didàctica i no només de la llengua, sinó també de les matemàtiques, de l’ètica, de la filosofia...

Santiago Frigola del Departament de Política Lingüística de la LSC (Lllengua de Signes Catalana) de la FESOCA.

La FESOCA És una ONG (Organització no Governamental) sense ànim de lucre fundada al 1979. És l'única institució representativa de la comunitat sorda en el seu conjunt a Catalunya. La seva finalitat és representar i defensar els drets d'associacions i persones sordes en general per tal d'aconseguir la seva plena participació i integració a la societat.

També vam poder comptar amb la presència de Brisa Nebot, que ens va servir d'intèrpret i que va traslladar el contingut del programa a la comunitat sorda mitjançant la LSC.


El programa es podrà veure en redifusió el divendres 14, a les 10h. El dissabte 15, a les 12.30h i el dimecres 19, a les 8 h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada