BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

6.3.12

OMPLIM EL SANT JORDI D'OPTIMISME


Després de més de dos anys de feina, el 10 de març, a partir de les 10h, al Palau Sant Jordi de Barcelona es constituirà l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

És curiós (potser no tant...) que durant aquests més de dos anys i sobretot desde la Conferència Nacional per l'Estat propi del passat 30 d'abril, els mitans de comunicació (sobretot els més grans) n'han parlat molt poc, o gens, de l'Assemblea Nacional Catalana. És cert que ha estat un treball de portes endins, silenciós i callat, però eficaç. Tot i així, en alguns moments hi ha hagut presentacions, rodes de premsa, actes.... i la majoria dels mitjans, o bé ni n'han parlat, o bé ho ha fet en un raconet i de passada.

Aquesta setmana la cosa ha començat a canviar, no gaire, per això. Se'n parla més, alguns articulistes també hi fan referència en els seus articles... però continuen havent-hi mitjans que ignoren l'ANC i l'acte del 10 de març. Altres, s'atreveixen fins i tot a fer-ne una mica de sorna... Sentia ahir en Joan Barril anunciant l'acte del 10 de març; amb la seva habitual sornegueria va dir que els organitzadors volien omplir MIG  Palau Sant Jordi.... incidint amb el seu to sorneguer en la paraula MIG. Potser, per al gran periodista, 8.000 persones debatent (no fent mítings, com equivocadament va apuntar en Barril) sobre independència i Estat propi és una bona oportunitat per fer-ne broma....

Dels diferents articles que aquests darrers dies s'estan publicant me n'han agradat dos particularment. El primer, publicat a  Mèdia.cat i titulat Quins mitjans descobriran dissabte l'Assemblea Nacional Catalana?, aquest n'és un fragment:

[...]  la història de la creació d’un ampli moviment popular, sorgit de la societat civil i que té al darrere la credibilitat del moviment de les consultes sobiranistes sembla que no interessi a la gran majoria de mitjans. Per ara, l’únic diari imprès a Barcelona que ha avançat l’acte de dissabte vinent ha estat El Punt Avui amb diferents reportatges, mentre l’Ara hi va dedicar una peça breu fa més de tres setmanes. Entre els digitals Vilaweb, Nació Digital, Tribuna.cat i, sobretot, Llibertat.cat han seguit amb detall el desenvolupament de l’ANC i amb menys mesura Crònica.cat i El Singular Digital. I mentre TV3 a penes n’ha fet esment –excepte breument en el cas d’algun dels actes ressenyats al principi- entre les principals ràdios, sols RAC1 ha entrevistat una portaveu de l’ANC...

[...] aquest és un exemple que palesa la dificultat dels mitjans d’informar de processos que surten del focus de l’activitat diària de les forces parlamentàries o d’un acte de força com una gran concentració. Aquesta incapacitat dificulta al seu públic entendre l’evolució de processos més complexos que les rèpliques i contrarèpliques dels partits i ofereix una realitat fragmentada. En el cas del sobiranisme sembla talment que, passades les consultes, hagués desaparegut de l’escena política per reaparèixer de nou del no res.

El segon, publicat a e-noticies, d'Adrià Alsina i titulat Optimistes al Palau  Sant Jordi. Un fragment:

[...] El que més m’agrada del moviment que va començar a Arenys de Munt i ha eclosionat amb l’ANC i els Municipis per la Independència és el seu optimisme. Les recents aportacions d’Eduard Voltas i Toni Soler sobre el paper importantíssim que el castellà té i ha de tenir en la Catalunya del futur són un bon indicador d’aquesta confiança. L’independentisme se sent segur d’ell mateix...

[...] Aquest dissabte, la Catalunya optimista, la Catalunya que sí sap on va, omplirà el Palau Sant Jordi. Mentrestant, la Catalunya pessimista seguirà llepant-se les ferides, però continuarà la seva transformació. I d’aquí a un, dos o tres anys també votarà que sí.

Dissabte, al Palau Sant Jordi, hi serà la Catalunya optimista,  la Catalunya que creu en si mateixa i en el seu futur. La Catalunya que sap o vol anar i com arribar-hi. La Catalunya positiva que mira endavant, que es planteja un objectiu i que està disposada a assolir-lo.

S'ha acabat el mirar enrere i lamentar-nos-en... Mirem endavant!
Omplim el Sant Jordi!
Veniu amb nosaltres cap a l'Estat propi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada