BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

5.3.12

PRESENTACIÓ DE L'ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA


Avui 5 de març, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha celebrat una roda de premsa per comunicar als mitjans d'informació els punts mésprincipals de la seva assemblea constituent, que tindrà lloc el proper dissabte 10 de març al Palau Sant Jordi de Barcelona.

Dues-centes setanta assemblees locals i territorials, unes 7.000 persones a títol individual, es trobaran al Palau Sant Jordi de Barcelona per constituir l' Assemblea Nacional Catalana per a l'Estat propi. Un moviment articulat, unitari i transversal, que busca a través de la societat civil , establir un full de ruta amb l'objectiu de convertir Catalunya en un estat lliure d'Europa.

Amb aquesta premissa, l'ANC que treballa segons l'estructura aprovada en l'assemblea celebrada el passat trenta d'abril, ha registrat més de 900 esmenes a l'esquelet bàsic de ,l'organització. Així el text que resulti aprovat aquest dissabte serà el mapa de treball per intentar construir una majoria clara que decanti un referèndum a favor de la independència de Catalunya. Un cop s'hagi aprovat aquest full de ruta, el proper 31 de març s'escollirà el secretariat permanent que gestionarà l'ANC.

En la presentació de l'acte de constitució de l'Assemblea, celebrat aquest matí, el catedràtic de Ciència Política de la UPF, Ferran Requejo, ha justificat l'existència d'aquest moviment per què és la "conclusió més racional davant un estat que ens explota econòmicament i ens espolia  econòmicament". De fet, Requejo ha dibuixat, sense gaire detall, les pistes de la tasca encomanada a l'ANC, internacionalitzar el conflicte i incentivar els partits per tal que transversalment conflueixin en pro de la secessió de manera "pacífica, tranquil·la i contundent".

(Font: Nació digital)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada