BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

30.6.11

INDEPENDENTISME A L'ALÇA. Trens i autopistes...


Ja tenim un nou estudi sobre la independència. El Centre d’Estudis d’Opinió ha fet públics els resultats d’una enquesta sobre el tema. En síntesi, els resultats són que un 42,9% votaria sí en un referèndum per la independència; un 28,2% votaria en contra i un 23,3% s’hi abstindria.
Mentre continuem amb la nostra independència virtual i no ens acabem de decidir a fer el pas definitiu i convertir-la en real, Renfe ha anunciat aquesta darrera setmana que suprimirà la línia del AVE Toledo.Cuenca-Albacete, sis mesos després de la seva inaguració. El motiu..?: dels prop de 2.000 passatgers previstos d'aquest tram, en un trajecte hi viatjaven nou passatgers cada dia i en l'altre... només set! Aproximadament, la línia suprimida ha costat, entre obres, manteniment i despeses d’aquests curts sis mesos de vida, uns 5.000 milions d’euros...
Avui els nostres contertulians habituals debatran al voltant de les xifres de la nova enquesta sobre la independència. Mentrestant, i com a notícia paral·lela a la de la supressió de la línia de l’AVE, durant uns dies la nostra premsa recordarà que a Catalunya hi ha un tram d’autovia que porta tres anys tancat per desperfectes. L’any 2009, Joan Rangel, delegat del Govern espanyol, inaugurava l’Autovia del Mediterrani entre Tarragona i l’Hospitalet de l’Infant. Sorprenentment, pocs dies després, el tram d’autovia es tancava al trànsit per uns porblmes de despreniments. Han passat tres anys i continua tancat i, el que és pitjor, sense cap notícia al respecte.
I algú s’estranya que l’independentisme continuï a l’alça?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada