BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

28.6.11

LLETRA DE CONVIT. Cinc anys de compromís comú amb el català

L'Ajuntament de Girona ha elaborat un document, Lletra de Convit, que recull la feina feta els darrers anys en temes relacionats amb la llengua. 

El dia 3 de juliol de 1901, el lingüista mallorquí Antoni Maria Alcover va fer pública la Lletra de Convit, és a dir, una crida a participar en el projecte del Diccionari General de la Llengua Catalana. Recuperant el nom de la lletra de convit, L'Ajuntament de Girona vol recuperar l’esperit d’aquell veritable procés participatiu i engrescar, de bell nou, la ciutadania, les institucions i les entitats cíviques gironines en favor de la normalització de la nostra llengua a tots els àmbits de la vida quotidiana.

L'objectiu de Lletra de Convit, més enllà de fer memòria de la feina feta durant aquests primers anys de funcionament del Consell Participatiu per a la Llengua, també voldria servir d’exemple i de model de bones pràctiques i suggerir noves idees i propostes concretes a altres ajuntaments, entitats i institucions del país, per fer-los partícips d’una manera de treballar per a la llengua, i engrescar-los i implicar-los, en la mesura de les seves possibilitats, amb l’objectiu de projectar l’ús social del català des de l’àmbit municipal.

Podeu visionar aquest interessant document clicant aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada