BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

1.7.11

EL CORRELLENGUA 2011 COMENÇA A CAMINAR

Cliqueu damunt la imatge per veure-la més gran

Demà 2 de juliol el Correllengua 2011 començarà a caminar a la població de Sant Llorenç de Savall. Des de les 11 del matí fins a ls 5 de la tarda diferents actes marcaran l'inici d'un nou Correllengua.

L'any passat la CAL va donar suport a 131 Correllengües, la majoria d'ells al Principat, a més del d'Eivissa i del de Perpinyà. El Correllengua, però, s'estén arreu del país com una taca d'oli. Al País Valencià, de la mà d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV) es van organitzar més de 100 Correllengües i a l'illa de Mallorca, gràcies a l'impuls de Joves de Mallorca per la Llengua, 65 viles i pobles van celebrar el Correllengua.

Per primer cop des de que el Correllengua va començar a caminar, la CAL ha impulsat l’edició del Recull del Correllengua 2010 una revista on es presenta la crònica dels actes celebrats a la nació durant l’any 2010. L’objectiu d’aquesta publicació és el de popularitzar el Correllengua encara més, dotar-lo d’una més gran cohesió i sentit unitari i reconèixer l’esforç de centenars d’associacions i col·lectius que any rere any assumeixen el compromís d’organitzar-lo a les seves viles, pobles i barris.

El Correllengua ha esdevingut amb el temps el referent més clar i més multitudinari de reivindicació de la llengua i cultura catalanes. Centenars d'entitats arreu dels Països Catalans, provinents de molts àmbits diversos, han fet possible una infinitat d‟actes amb l‟objectiu de treballar tots plegats per fer que la nostra llengua ocupi el lloc que li pertoca dins la nostra societat.

Enguany hi tornem amb més força i tenacitat que mai per continuar estenen el missatge del Correllengua:

Llengua, cultura i llibertat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada