BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

14.2.08

CAL PARLAR DE LLENGUA: INTERNET I ELS BLOCS EN CATALÀ

En poc més de dos anys, el català ha esdevingut una de les llengües més usades, una de les llengües més dinàmiques en el món de la Xarxa. Les xifres són espectaculars, més encara tenint en compte que es tracta d’una comunitat sense estat propi.

En una àrea lingüística de només 10 milions de persones, s’han creat 25.000 dominis i quatre milions de pàgines indexades. Figurem en el lloc 23 en el rànquing d’Internet i això tenint en compte que el català es troba situat en el número 88 entre les llengües més parlades del món. El volum del català a Internet és extraordinari i es troba entre les 40 llengües que el cercador Google reconeix i busca.


El món dels blocs en català ha crescut d'una manera exhorbitant i també les xarxes que el agrupen com la Xarxa de Blocs Sobiranistes (XBS) (625 associats) o Estat Propi.cat (17.735 adherits).

El programa CAL Parlar de Llengua emetrà, avui dijous 14 de febrer, a les 22 h en directe per ETV Llobregat, el seu programa núm. 30 que ens introduirà en el món d'Internet i dels Blocs en català. Hi seran presents:
Saül Gordillo Bernárdez, periodista. Ha dirigit les edicions d’El Punt al Maresme i Rubí i ha estat redactor en cap d’aquest diari a Barcelona. És autor del llibre Nació.cat que va escriure amb la col·laboració de Vicent Partal. Un llibre narra els fets que van portar a aconseguir el .cat, el primer domini d’Internet que representa una comunitat lingüística. Actualment és director de l’Agència Catalana de Notícies i té un dels blocs en català més visitats diàriament a la xarxa: http://www.saul.cat. Darrerament ha impulsat Poliblocs, un portal de blocs polítics.

Xavier Mir i Oliveras, blocaire i comentarista polític. Autor del llibre "Vostè té un problema i aquest es diu PSC". Creador, entre altres, de les campanyes "Jo també vull un estat propi" i "El món ha de saber-ho". El seu bloc, http://blocs.mesvilaweb.cat/xmir és, també, d'un dels més visitats de la xarxa.

A més, comptarem també amb la presència de Manel Prieto i Andreu Belsunces, de la Colla de Geganters d'Esplugues.

El programa es podrà veure també en diferit el dimarts 19 de febrer, a les 16.30h i el dimecres 20 de febrer a les 02.00 h.

1 comentari:

  1. Gràcies per convidar-m'hi. Va ser un plaer xerrar una estona amb vosaltres.
    Una abraçada i endavant la bona feina.

    Xavier

    ResponElimina