BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

15.2.08

CREEM XARXA AMB MENTALITAT DE CAMPIONS

Ahir, dijous 14 de febrer, el programa núm 30 de CAL Parlar de Llengua va comptar amb la presència de Saül Gordillo, de l'Agència Catalana de Notícies (ACN) i d'en Xavier Mir, blocaire i comentarista polític.

Vam conversar amb tots dos i també amb en Manel Prieto de la Colla de Geganters d'Esplugues sobre Internet, el món de la Xarxa en general i el món dels blocs en particular. Conceptes com el Web 2.0 o les noves oportunitats que ens ofereix el món virtual com el Facebook van ser objectes de comentari. Paral·lelament, vam poder parlar sobre la importància que ha tingut per al país i per a llengua el fet d'aconseguir el domini .cat i sobre les noves plataformes que es van desenvolupant com la Catosfera o la Xarxa de Blocs Sobiranistes (XBS).
La importància dels blocs en el món sobiranista és cabdal. Ho demostren, entre altres, la multitud de reaccions blocaires que es van desencadenar al voltant de les discussions i posterior votació de l'Estatut. O les campanyes "Jo també vull un Estat propi" i "El món ha de saber-ho".

La llengua i el sobiranisme tenen molt a dir en el nou món digital. Un món que no es vehicula només en una direcció, com fins ara en els mitjans tradicionals, sinó que és una plataforma interactiva, on tothom pot dir la seva i on tothom pot replicar.

Saül Gordillo va dir que ja no juguem la Lliga. Juguem la Champions. I Xavier Mir que l'important és anar creixent. Crear xarxa.

Creem. doncs, xarxa, amb mentalitat de campions.

1 comentari:

  1. Hola,
    Estem treballant en fer la xarxa de blocs del Baix Llobregat: http://baixllobregatblocs.blogspot.com
    Si vols en pots fer ressó, aquest es un projecte d'Òmnium Cultural Baix LLobregat.

    Cordialment,

    Josep Maria Comas

    Sant Boi de Llobregat

    ResponElimina