BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

9.12.12

PER UN PAÍS DE TOTS... TOTHOM A L'AJUNTAMENT!



PER UN PAÍS DE TOTS, L’ESCOLA EN CATALÀ
Dilluns 10 de desembre, a les 19h, tothom davant de l’Ajuntament d'Esplugues
El projecte de llei de la qualitat educativa impulsada pel govern espanyol, en què el català passaria a ser una llengua residual a l’ensenyament, representa l’atac més greu a la llengua catalana des de la fi de la dictadura franquista.  Un atac que respon a l’estratègia sistemàtica dels aparells polítics i judicials de l’Estat espanyol de menyspreu i residualització de la llengua catalana; especialment pel que fa al model educatiu de la immersió lingüística.
L’única resposta possible a aquesta llei passa per la desobediència civil i pel front comú de partits, sindicats, entitats i del conjunt de la societat contra aquest nou atac, en una resposta contundent, pacífica i clara.
En aquest sentit, les organitzacions i entitats sotasignants ens adherim a la crida feta per Somescola.cat d'una jornada de protesta contra l’avantprojecte de la LOMCE, i en defensa del model d’escola catalana en llengua i continguts, per al proper 10 de desembre, coincidint amb la commemoració del Dia Mundial dels Drets Humans.
En aquesta línia, convoquem al poble d’Esplugues a concentrar-se davant del nostre Ajuntament el proper dilluns 10 de desembre a les 7 de la tarda amb el lema “Per un país de tots, l’escola en català”.

1 comentari:

  1. El 12 de setembre del 2011 ja ens manifestàvem contra les sentències judicials que ara es presenten en forma d'un nou projecte de llei orgànica altament lesiu. Sense oblidar l'objectiu ineludible de la independència de tota la nació, cal denunciar les retallades contra una escola que es vol catalana, pública, laica i de qualitat

    ResponElimina