BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

17.5.12

ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA I #NOVULLPAGAR


“No és un conflicte entre treballadors, és de país”

· Amb la mediació de l’ANC, representants de No Vull Pagar i dels treballadors reiteren la demanda de “respecte mutu”
Reconeixement del “greuge històric i comparatiu” en el model d’infraestructures a Catalunya i de la legitimitat de la campanya d’insubmissió en el pagament de peatges; i crida a la tranquil·litat i al respecte mutu entre treballadors i usuaris. Aquests han estat els principals acords expressats en la roda de premsa conjunta que han dut a terme els representants de la campanya No Vull Pagar, Aida Àngel i Guillem Carbó, i els representants del comitè d’empresa dels treballadors d’autopistes, Jordi Tomás (CCOO) i Joan Muntada (UGT), juntament amb el representant de la sectorial del moviment obrer de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Diego Arcos, sectorial que s’ha encarregat de fer la mediació i consensuar els acords.
Arcos, de fet, ha assegurat  que a la sectorial de l’ANC “no li ha costat gens ni mica arribar a un consens”, i ha destacat que la campanya No Vull Pagar està donant molta “empenta” al moviment per la independència. El representant de la sectorial ha dit que la protesta en cap cas va contra els treballadors i ha afegit que alguns conflictes que s’han produït, minoritaris en ambdues bandes, el que fan és “desviar l’atenció” dels responsables de la situació injusta que pateixen els catalans.
En aquesta línia s’ha expressat l’Aida Àngel, explicant que el conflicte existent “no és de treballadors” sinó de “país”; d’unes “infraestructures que ja han estat amortitzades desenes de vegades”. Àngel ha afirmat que a la roda de premsa hi hauria d’haver en Josep Casadellà, impulsor de la iniciativa, però que no ha pogut ser-hi ja que ha iniciat una marxa d’Anglès fins a Barcelona a peu per protestar per les multes als que es neguen a pagar peatges. “S’ha d’actuar amb respecte, no s’ha de tocar el clàxon”, ha afegit la membre de No Vull Pagar, mentre que el Guillem Carbó ha ressaltat que el respecte i educació “han de ser mutus”. “Els ciutadans d’aquest país són prou madurs per estar a l’alçada”, ha afegit.
Per la seva banda, Jordi Tomás (CCOO) ha qualificat de “clam de la societat catalana, de la injustícia i la discriminació dels ciutadans de Catalunya”, la situació actual, i ha afirmat que “té molt de valor” el pas que han fet els promotors de No Vull Pagar, demanant als usuaris “respecte cap als treballadors per acabar amb els casos d’agressivitat verbal”, entre d’altres, mentre que els sindicats enviaran un “missatge tranquil·litzador als  treballadors”. Tot i els problemes puntuals, però, Tomás ha afirmat que “la majoria de gent i usuaris és molt correcta”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada