BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

12.2.12

GIRONA: L'ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA CONTINUA AVANÇANT


L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) continua avançant amb pas ferm cap a la seva assemblea constituent del 10 de març. Avui ha estat el torn de Girona on es presentaven les 35 assemblees territorials constituïdes a la Regió II- Comarques gironines.

L'acte ha començat a primera hora del matí amb la recepció oficial de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, al Secretariat i al Consell Permanent de l’ANC, així com als 35 coordinadors locals. L'acte s’ha fet al saló de sessions de l’Ajuntament. A més de l'alcalde, han pres la paraula un representat de les 35 assemblees gironines i un membre del Consell Permanent de l’ANC.


Tot seguit, un seguici de més de 1.000 persones, que ha comptat amb la participació de castellers, gegants, grallers i altres grups de cultura popular, ha recorregut alguns dels principals carrers de Girona fins arribar a l'Auditori de la ciutat on s'ha portat a terme l'acte de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).


Més de 1.600 persones s'han agrupat per reivindicar la 'necessitat que Catalunya sigui independent'. L'acte de celebració ha comptat amb la presència d'una cinquantena de representants polítics de diversos municipis gironins, entre ells l'alcalde de Girona. Carles Puigdemont ha reivindicat que 'Catalunya necessita la independència' per poder tenir un futur i ha destacat que 'independents som millors que amb Espanya”. “ l'Assemblea Nacional Catalana, és una gran forma per reivindicar la independència del país perquè es tracta d'un moviment 'transversal, unitari i sense sectarismes', ha afegit.

L'escriptora Maria Mercè Roca, exdiputada al Parlament per ERC, ha assegurat: "Ara per ara, l'Assemblea és l'eina més esmolada, útil, honesta i seriosa que tenim per la independència."
Per altra banda, l'alcalde d'Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, ha detallat que "l'ANC és el "moviment independentista més important de la història de Catalunya perquè està creat pel poble".


Núria Javega, en representació del secretariat provisional de l’ANC, ha fet una intervenció clara, senzilla, didàctica i alhora engrescadora sobre què és l’ANC, d’on ve, on va i de quina manera pensa arribar-hi. “A l’ANC hi cap tothom que vulgui un Estat propi per a Catalunya.”
Particularment emotiu ha estat el moment en què Josep M. Terricabras ha pujat a l'escenari. Després de més de quatremesos de convalescència a causa d'un accident molt greu de trànsit, Terricabras ha afirmat que hem de veure la independència molt aviat.
L'acte ha comptat amb la presentació de Txe Arana i Sergi Font que han organitzat els discursos i l'actor Quim Masferrer, membre del Teatre de Guerrilla, que ha donat el toc d’humor relaxant a l’emotiu acte.
Més fotografies  a l'espai del Facebook

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada