BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

16.2.12

PRESENTACIÓ ANC A ESPLUGUES: A QUI CORRESPONGUI....

Llegeixo -una mica tard- l'article d'en Dídac López titulat L'Assemblea Nacional Catalana i l'horitzó del doble poder  i voldria , sense ànim d'establir cap mena de polèmica, fer algunes precisions al respecte.  

Crec que, com ja és habitual, has fet una bona disecció de com va anar l'acte de presentació. Voldria, però,  manifestar-te el meu desacord en algun dels punts que hi esmentes: 

1. No veig per cap lloc aquest "batibull" i aquest encarcarament del full de ruta que poses en boca del regidor de CiU Albert Comellas. Ans al contrari, penso que és un full de ruta que incorpora uns objectius i accions de manera senzilla i clara.  Podem tenir opinions diferents sobre les accions a dur a terme, però en cap cas es poden considerar enrevessades, reiteratives  o que formen part d'una mena de "poti-poti" que ho embolica tot.

2. És evident que  el full de ruta no és una "norma d'obligat compliment" i que pot variar (i segurament així succeirà) segons com vagin tots els esdeveniments futurs que, com tu ben bé saps, van molt de pressa. Evidentment, la constitució de l'Associació de Municipis per la Independència s'ha avançat en el temps al que s'havia previst en el full de ruta... perfecte...i què?

3. L'ANC vol ser transversal i per ser-ho ha de mantenir molt clar que només té un objectiu: la independència del país. Res més. Recordem-ho: "Treballar pel tot i no per les parts. Treballar en positiu."

Hi ha molts problemes que ens afecten, individualment i com a societat. Sens dubte, molts de nosaltres podem estar d'acord o en contra de la vertiginosa quantitat de fets que s'estan produint actualment. I així ens manifestem, a favor o en contra... però sempre a nivell personal o en tot cas com a representants de les nostres respectives associacions, entitats o partits, si és que en formem part. Hi ha molts canals i moltes vies per lluitar, segons el pensament i la ideologia de cadascú. 

L'ANC ha de ser una altra cosa; ha d'actuar amb un altre tarannà (i això costa i costarà). Per tant, com a ANC només intervindrem en tot allò que respongui al nostre únic objectiu: crear les condicions necessàries per arribar a la independència. 

Vaig ser jo personalment qui va dir que en aquell acte de presentació havíem vingut a parlar de l'ANC i de res més. Puc entendre que això molestés algú i que potser algú altre no ho va entendre. Ho sento. Em mantinc ferm en el contingut de la meva intervenció. I, per esvair dubtes, et diré que quan ha calgut he estat al costat de qui ho necessitava, en el passat, quan tot era més difícil i complicat, i també en el futur. Però ho faré com a Jaume Marfany, ho faré com a CAL d'Esplugues,  però no ho faré com ANC.

Superarem tots els entrebancs i, per començar, estarem tots plegats el dia 10 de març constituint l'Assemblea Nacional Catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada