BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

23.6.11

SANT JOAN: LA NOSTRA FESTA!

24 de juny. La nit del solstici d’estiu. La nit més curta de l’any. La nit del foc.

Passen els segles, però quan s’apropa la Nit de Sant Joan, el foc apareix, any rere any, com l’element purificador per excel·lència.

El 24 de juny és la festa més estesa i unitària dels Països Catalans. És una jornada lligada al foc i al caràcter mediterrani del poble català. Des de fa temps, i a causa d’aquest marcat caràcter unitari i col·lectiu que presenta la festa arreu del nostre país, s'ha considerat aquesta data com la Festa Nacional dels Països Catalans, independentment de reconeixements oficials.

La Flama i la pròpia Nit de Sant Joan ens uneixen com a poble. És l'única festa que celebrem de forma conjunta arreu: són les festes de Perpinyà, les fogueres d'Alacant, els salts de cavall a Ciutadella de Menorca, les baixades de falles al Pirineu i Andorra, les revetlles populars a Catalunya i el País Valencià... La Flama esdevé, doncs, un acte d’afirmació i de reivindicació nacional dels Països Catalans

Vicent Partal, en el seu editorial d'avui a Vilaweb, ens convida reivinidcar-nos avui, tots junts, ni que sigui una miqueta. Alhora, ens ofereix la possibilitat d'enviar amb VilaWeb la flama virtual del Canigó com un regal a la nostra gent i també a mullar-nos en la platja virtual de la Malva-rosa mentre formulem un desig per a l'any que reprèn. Acaba dient:

"Que el país de tots es faça visible també en aquesta pàtria virtual que és internet."


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada