BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

30.5.11

SUPRESSIÓ DE LA LÍNIA D'ESCOLES EN VALENCIÀ. ATAC GLOBAL A LA LLENGUA

La noticia ha saltat com la lleona que es llença sobre l’animal aïllat i debilitat: A partir del 2012, la Generalitat valenciana, amb l’inefable Francisco Camps al capdavant, suprimirà les línies educatives diferenciades en castellà i valencià i remodelarà tot el model d’ensenyament en valencià. A la pràctica, això significa la desaparició del català de les escoles que avui el tenen com a llengua vehicular.

El Partit Popular ja fa temps que té una estratègia de fons per tal d’eliminar, de fer desaparèixer del mapa de l’Estat qualsevol llengua que no sigui el castellà. La seva tàctica té un banc de proves ideal al País Valencià. La “Comunidad Valenciana”, com ell en diuen, dominada de cap a peus pel PP, i més encara després de les darreres eleccions a la Generalitat, fan que sigui un lloc estratègic per poder aplicar una línia política dirigida des de Madrid i des d’organismes com la FAES.

El conseller (actualment en funcions) Sr. Font de Mora, ja és un expert en actuacions rocambolesques com la de fer l’assignatura de ciutadania en anglès o intentar incorporar l’aprenentatge del xinès. Ara, abans possiblement de plegar de les seves funcions, s’ha tret un nou as de la màniga per tal de continuar en la seva línia de reducció primer, arraconament després i, finalment, anihilament del valencià.

Les reaccions no s’han fet esperar i tant Acció Cultural del País Valencià, com Escola Valenciana o la coalició Compromís ja han emès comunicats contundents que recullen frases com “Font de Mora i Camps es confirmen hui com uns traïdors a la identitat valenciana” o “suprimir les línies en valencià és un atac al plurilingüisme i a l’ensenyament de qualitat.” També la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL) ha emès un comunicat manifestant el seu rebuig a aquesta decisió i solidaritzant-se amb tots els valencians i valencianes que volen "un futur digne per a la seva i nostra llengua."

Avui, el País Valencià; demà, possiblement serà el torn de les Illes i, tard o d’hora ho intentaran aquí a Catalunya.

Deixarem una vegada més sols als compatriotes del País Valencià?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada