BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

15.5.11

PER LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ, PER LA LLENGUA, SÍ A TV3

El govern valencià, amb el senyor Francisco Camps al capdavant, van emprendre ja fa anys la seva particular croada contra tot allò que fes olor a català (o valencià, si ho preferiu) i, particularment contra les emissions de TV3 al País Valencià. Tots coneixem el trist desenllaç del passat mes de febrer: una vegada més els neofeixistes es van sortir amb la seva i van posar fi a més de 25 anys d'emissió de la televisió del Principat.

El procediment seguit per l'executiu valencià va ser del tot expeditiu i contundent i, amb la col·laboració per activa o per passiva de la classe política i dels tribunals, les sancions i les multes a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) han estat molt severes i voregen –recàrrecs inclosos- els 800.000 euros.

Exhaurits tots els recursos possibles, l’única possibilitat que queda perquè els ciutadans del País Valencià puguin tornar a sintonitzar TV3, és la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Televisió sense fronteres, que molts, i sobretot els polítics, semblen haver oblidat en algun calaix.

Cal recordar que aquesta ILP va superar de llarg les 500.000 signatures exigides per tal que fos discutida al Congrés espanyol. Més de 651.000 persones van donar suport a la iniciativa, 300.000 dels quals eren valencians.

Quina és la situació actual d'aquesta ILP?

Inicialment, el Govern espanyol va desestimar-ne la tramitació amb l’excusa que la seva implantació representaria una despesa econòmica molt elevada (parlaven d’uns 800 milions d’euros), aspecte aquest que ha estat desmentit per informes de la mateixa Generalitat de Catalunya, que acaben xifrant el cost en poc més de 3 milions d’euros. És evident, doncs, que el comportament democràtic de les institucions espanyoles deixa molt que desitjar –com ja han demostrat abastament- i que l’únic que han fet i continuen fent és posar pals a les rodes perquè ni tan sols es pugui debatre aquesta ILP.

ACPV està passant per uns moments molt greus, a causa de les sancions econòmiques imposades. Fins ara, l’entitat valenciana ha pagat 130.000 euros a la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació de la Generalitat Valenciana. Aquests diners són el primer pagament de les dues multes imposades per la mateixa Generalitat i que sumen un total aproximat de 800.000 euros (tenint en compte que es tracta de dues multes que sumen 600.000 euros, més els corresponents interessos i el 20% de recàrrec per no haver pogut pagar dins del termini de pagament dit voluntari). El termini per pagar la quantitat restant s’acaba a principis de juny. Cas de no poder fer efectiu el pagament, ACPV s’enfrontarà a un procés d’embargament dels seus comptes corrents, així com dels seus béns mobles i immobles.


La campanya que l’entitat va engegar de recollida de diners marxa a molt bon ritme i ja s’han recaptat més de 145.000 euros. Per tal de difondre encara més aquesta campanya, ACPV ha editat un àlbum fotogràfic per a commemorar l’èxit de la manifestació del passat 16 d'abril amb les imatges fetes per participants d'aquella mobilització. L'àlbum, que ha estst editat en format virtual, es pot aconseguir al web de l’entitat mitjançant una donació simbòlica de tres euros, que aniran destinats a pagar les multes.

Cal doncs, que des del nord mostrem la nostra solidaritat amb els compatriotes valencians i col·laborem, en la mesura de les nostres possibilitats, a pagar la multa d’ACPV.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada