BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

15.7.09

ILP TELEVISIÓ SENSE FRONTERES

El passat 11 de juliol, a Godella (l'Horta Nord) va començar la recollida de signatures per a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Televisió sense fronteres.

Aquest és el nom que Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha posat a la campanya amb la qual vol plantejar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) davant del Congrés dels Diputats de Madrid que garanteixi que totes les televisions en català es puguin veure en tot el conjunt del domini lingüístic; és a dir, a tots els territoris dels Països Catalans. El projecte és encara més ambiciós, ja que vol garantir l’espai de comunicació de les llengües catalana, basca i gallega.

La CAL, juntament amb altres organitzacions del país, s'ha adherit a aquesta campanya promoguda per ACPV. Es tracta de posar en marxa, mitjançant una ILP, aquesta iniciativa ciutadana per aconseguir l’aprovació d’una llei a través de la recollida de signatures. El projecte de llei es presentarà a la Mesa del Congrés espanyol avalat per un grup de persones de reconegut prestigi que fan d’impulsores del projecte, i a partir d’aquest moment es disposa d’un màxim de 9 mesos per recollir un mínim de 500.000 signatures vàlides en el conjunt de l’Estat espanyol.

Ha arribat el moment de tirar endavant aquesta ILP; en primer lloc, per posar solució a l’intent de l’actual Govern valencià de tancar TV3 al País Valencià, a través de la plena legalització de les seves emissions. En segon lloc, per assolir el reconeixement legal de l’existència de les realitats lingüístiques i culturals catalana, basca i gallega i dels seus respectius espais de comunicació.

Des de la CAL volem demanar a tothom la col·laboració i participació en aquesta campanya. Us demanem que es feu fedataris d’aquesta ILP.

La persona que recull signatures es diu fedatària, que vol dir que dóna fe que les signatures recollides són reals, i simplement ha de fer tres passes: primer, emplenar una declaració jurada facilitada per l’organització de campanya i fotocopiar el seu Document d’Identitat; segon, enviar la declaració jurada juntament amb la fotocopia del DNI a la CAL o a l’oficina central de la campanya a València i, tercer, començar a recollir signatures entre persones amigues i conegudes. Tots els responsables de recollir firmes rebran, a més dels fulls de signatures, un manual pràctic de fedatari que els permetrà resoldre qualsevol dubte que se’ls pugui plantejar.

És el moment que, des de qualsevol indret dels Països Catalans, participem tots junts com a fedataris en aquesta campanya per tal d’aconseguir que l’Estat espanyol aprovi una llei fonamental per a la supervivència de TV3 i el Canal 33, als Països Catalans.

Trobareu molta més informació al web de la CAL d'Esplugues o al web de Televisió sense fronteres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada