BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

11.4.11

DE LES CONSULTES A LA CONFERÈNCIA NACIONAL PER A L'ESTAT PROPI

Els fets i la història avança frenèticament. Han passat moltes coses en aquest país durant aquest període de poc més d’un any i mig. L’estiu de 2009, ningú, absolutament ningú, no hauria pogut predir tot el que ha estat succeint en aquests 17 mesos.
Barcelona ha tancat un cicle que es va iniciar en una petita població de la comarca del Maresme. Molts de nosaltres, hem pogut ser protagonistes d’una etapa històrica sense precedents que marcarà amb tota seguretat el futur d’aquest país.
Potser és el moment de fer un reconeixement a la gent que ho va començar tot a Arenys de Munt. Entitats i persones que han restat en un cert anonimat com el Moviment Arenyenc per l’Autodeterminació, en Pep Jordana, en  Jordi Bilbeny, en Josep Manuel Ximenis... i tants d’altres, que van aconseguir situar Arenys de Munt en el mapa de la història com a bressol de les Consultes Sobiranistes.
Les Consultes han fet possible una mobilització sense precedents en la història de Catalunya. Milers i milers de voluntaris i voluntàries han portat les consultes a gairebé 600 municipis i prop d’un milió de ciutadans i ciutadanes han pogut exercir el seu dret a decidir sobre el futur polític de Catalunya. 
L’experiència viscuda amb les Consultes, resultats a banda, que també són importants, crec que ens ha servit primordialment per a dos objectius: el primer, sensibilitzar la població sobre la independència i, més encara, sobre la possibilitat democràtica d’assolir aquesta independència.
La segona, importantíssima... Les consultes ens  han demostrat a uns i a altres la viabilitat de realitzar un treball unitari, independentment de la ideologia política de cadascú. Més enllà de partits, organitzacions o entitats, hem estat capaços de treballar conjuntament per un objectiu comú.
El final de les consultes no és la fi de res. Tampoc, com alguns han dit, és el moment que prenguin el relleu els partits i els polítics. Sincerament, crec que la nostra classe política no està encara prou madura per assumir aquest repte. Per assumir-lo, abans de res, caldria unitat a l’entorn de l’objectiu i això, ara per ara sembla inviable.
En canvi, les consultes han demostrat que la unitat de l’independentisme és possible si es fa des de la base, des de la construcció d’estructures on es puguin aplegar persones per damunt de les diferents opcions partidistes i electorals.
No podem deixar perdre aquest bagatge obtingut amb aquest any i mig d’esforços intensius. No podem deixar malmetre la unitat assolida a l’entorn d’un objectiu concret. No ens podem permetre que es difumini o desaparegui  la força humana, les persones que hem establert forts lligams de solidaritat i que hem treballat colze amb colze durant tots aquests mesos.
El proper 30 d’abril, aviat s’anunciarà, intentarem evitar que tot això passi. Donarem un nou pas en aquesta unitat de base, en la creació d’aquesta estructura que ens ha de facilitar el camí per a l’assoliment d’un Estat propi.
Des d’aquí, us convidem a participar en la Conferència Nacional per a l’Estat Propi. Us convidem a continuar sent  protagonistes d’aquest il·lusionant i esperançador camí de la llibertat nacional.
Inscriviu-vos-hi:
http://mxi-anc.blogspot.com/

1 comentari:

  1. Penso que Esplugues Decideix a nivell local, i Baix Llobregat Decideix a nivell comarcal, han de refermar aquest Moviment per la Independència. El país i la gent no dóna per multiplicar gaire les estructures...

    ResponElimina