BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

20.2.11

TV3 AL PAÍS VALENCIÀ. UNA HISTÒRIA DE SUPERVIVÈNCIA (2. ACPV)

A partir d’aquest moment Acció Cultural del País Valencià (ACPV) pren el liderat de la campanya per les emissions de TV3 al País Valencià. El repte: fer arribar una televisió en la llengua pròpia del país a tot el territori. La seva primera actuació és posar a la venda bons de 1.000 pessetes a fons perdut per tal de fer front a les despeses que comportaria el muntatge de repetidors arreu del País Valencià.

El resultat de la campanya és espectacular: es mobilitzen més de 100.000 persones i es venen més de 150.000 bons que representen uns ingressos totals de més de 150 milions de pessetes. Aquests ingressos permeten a ACPV comprar terrenys on construir torres repetidores i adquirir l’equipament necessari per situar-les en determinats punts estratègics del territori.

Els tres centres més importants se situen a les poblacions de Bartolo (la Plana Alta), Calicanto (València) i Carrasqueta (l’Alicantí). A més, es construeixen centres, cinc de mitjana potència i cinc més de baixa potència, per a les poblacions més petites. També se sumaren a la iniciativa molts ajuntaments que instal•laren repetidors locals connectats a la xarxa muntada per ACPV.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada